HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

”Vi kräver en ursäkt”

Stockholm Hyresgästföreningen region sydost krävde en förtroendevald på 30 000 kronor för bildstöld. Nu kommer svaret: De får inga pengar och de borde be om ursäkt.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om att Sara Anderberg, kommunikationschef på Hyresgästföreningen region sydost krävt 30 000 kronor i skadestånd av Bror Sandström för bildstöld. Skälet är att Bror Sandström distribuerar det digitala nyhetsbrevet ”Hyresstressen” som saknar ansvarig utgivare och som publicerat en bild från en reklamfilm som Hyresgästföreningen producerat. De anonyma skribenterna i Hyresstressen har bland annat kritiserat Annika Billström, regionchef Hyresgästföreningen region Stockholm, något som fått en stor del av personalen på regionkontoret att kritisera Hyresstressen i ett internt upprop.

I en skrivelse till Sara Anderberg föreslår Hyresgästföreningen på Södermalm att region sydost ber Bror Sandström om ursäkt.

Läs ocksåHyresvärdar bromsar byggandet - oroas av räntesmäll

Fredric Ericsson, ordförande Hyresgästföreningen Södermalm som skrivit under brevet, varför ska de be om ursäkt?

 – Därför att maktförhållandet är ojämt, en chef ger sig på en enskild person.

Men tycker du att det är okej att ta en bild utan tillåtelse och publicera den i ett sammanhang som man kanske inte vill synas i?

Läs ocksåAngelica får inte vara medlem - utesluts efter konflikt om hyrorEn kvinna står på en gata i Tranås. I bakgrunden syns en grupp andra kvinnor och män som samtalar med varandra. Kvinnan i förgrunden heter Angelica Engvall. Hon bär vinröd jacka och har glasögon och långt brunt hår.

– Man kanske inte hade varit helt glad men jag då hade jag ringt upp och sagt gör inte om det.

Annons

Hem & Hyra har sökt Sara Anderberg för en kommentar till brevet och för att ställa frågor. I ett mejl svarar hon dock att hon inte vill uttala sig under pågående process. Hon vill inte heller berätta om de kommer att gå vidare.

Bror Sandström, du krävs på 30 000 kronor för bildstöld, har du betalat?

Läs ocksåNy regionordförande lämnar sina uppdrag

– See you in court får bli mitt svar. Nej men skämt åsido, ska de få någon slant för bilden får de be lite snällare. Brukligt är att betala runt en tusenlapp för en bild. Sedan vidaresänder jag bara Hyresstressen så det är dit de borde skickat kravet och inte till mig.

Du har tidigare sagt att du funderar på att göra en motanmälan för bedrägeri, har du gjort det?

– Inte än, men jag funderar fortfarande på hur jag ska bemöta deras krav på 30 000. Jag kommer att skriva ett brev till Sara Anderberg och Björn Johansson på region sydost.

Annons

Vad kommer det att stå i brevet?

 – Vi sysslar ju med satir så det kommer att bli ett lättsamt innehåll.

Sysslar med satir i Hyresstressen? 

– Nej det är inte jag som gör den utan en grupp, men jag får den.

Läs också Färre tar hjälp av Hyresgästföreningen Fyra röster avgjorde - Urban blir ny regionordförande

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.