Annons

”Vi låter inte barnfamiljer stå ute i det fria”

Lessebo Förra året drabbades 618 barn i Sverige av vräkning. I Lessebo kommun finns sex av dem, sett till kommunens folkmängd på drygt 8 000 personer är det flest i hela landet.
Ninna Melin är socialchef i Lessebo kommun och hon säger att barnets bästa alltid står i centrum.
– Vi låter ju inte familjer med barn stå ute i det fria utan vi ser till att de får andra boenden.
I det akuta skedet kan det innebära vandrarhem, men socialförvaltningen jobbar alltid med att så fort som möjligt hitta ett nytt ”riktigt” boende till familjerna.
 
Lessebo kommun är en av de mindre i landet, det gör att statistiken från Statistiska centralbyrån där antalet vräkta barn är omräknat mot en folkmängd på 10 000 kan se ganska förfärande ut.
– Det handlar om två, kanske tre familjer, säger Ninna Melin och tillägger att de barnen har andra bostäder i dag.
Hon ser ändå att arbetet för att hjälpa de barn som drabbas kan bli bättre. Hon och vd för Lessebohus Mikael Jansson har sedan i höstas arbetat ganska intensivt med att förbättra samarbetsformerna.
– Man skulle behöva en kontakt tidigare. Det är inte så lämpligt att vi får veta när en person redan har en jätteskuld.

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Hans saker slängdes i förtid - stämmer kommunen på 94 000 kronor Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Tiktok-sjärnan Auri städar hem med sopberg: "Folk lider, jag berättar deras historia" Spelmissbruk ingen ursäkt – familj vräks

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.