HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Victoria Park vill bygga 800 lägenheter på parkeringsplatser

Linköping Genom förtätning av bebyggelsen vill Victoria Park bygga 42 nya hus med omkring 800 lägenheter i Linköpingsstadsdelen Ryd. Det rapporterar Corren.
Foto: Jenny Knutsson
Stadsdelen Ryd kan växa rejält. Victoria Park planerar för 800 nya lägenheter.

Det är parkeringsplatserna i området som kan bebyggas, enligt skisser som den privata hyresvärden har lämnat till Linköpings kommun.

”Vi har stor efterfrågan på lägenheter och vi har alldeles för mycket parkeringsytor som står outnyttjade”, säger Victoria Parks vd Peter Strand till Corren.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

Om planerna blir verklighet skulle det betyda en fördubbling av bolagets lägenheter i Ryd, från cirka 900 i dag till runt 1 700. Enligt Corren är det framför allt hyreslägenheter som planeras men även en del bostadsrätter. Vissa av lägenheterna blir studentboende.

Det är oklart när de nya husen skulle kunna stå klara.

Läs också Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Elaine drabbades av nyckelkaos - soporna samlades på hög Bytte sambo för att få behålla lägenhet - nu vräks boråsaren Så blir din hyra 2021 i Östergötland

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.