HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Viking Vestin har fått tillbaka elen efter konkursen: ”Nu hör jag radion igen”

Älvsbyn Viking Vestin, 67 år, i Vidsel utanför Älvsbyn, som Hem & Hyra berättade om på onsdagen, har fått tillbaka sin el – åtminstone tillfälligt.
Foto: Agneta Burman
Viking Vestin har fått tillbaka elen igen.

Några timmar efter att Hem & Hyra hörde av sig till Vattenfall på onsdagen slogs elen på i hyreshuset på Torggatan 4 i Vidsel som varit strömlöst sedan 28 januari.

– Det var ju bra att den kom tillbaka. Det var intressant att vara utan el, men nu hör jag radion igen, säger Viking Vestin.

Läs ocksåHyresgäster i Vidsel utan el efter konkurs – varken kyl, ugn eller belysning fungerar

Enligt Vattenfalls pressekreterare Markus Fischer slogs elen av med automatik i och med att räkningarna inte hade betalats av fastighetsägaren. Energibolaget kände då inte till att det bodde hyresgäster i huset, hävdar han.

– Vi beklagar förstås att ”tredje man” drabbades av fastighetsägarens konkurs.

Annons

Han betonar dock att Vattenfall följer branschens allmänna avtalsvillkor och Ellagens föreskrifter till fullo. Enligt honom hade man skickat ut en förvarning om förestående frånkoppling till fastighetsägaren Brännmark fastigheter AB redan 8 januari, men inte fått någon respons på det.

Läs ocksåHär har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt”Hyreshus i Överum.

Konkursförvaltaren Hans Andersson vid Advokatbyrån Kaiding i Piteå berättar att han nu har kommit överens med Älvsbyns kommun om att kommunen ska stå för uppvärmning och el fram till och med fredag nästa vecka. Därefter beslutar kommunstyrelsen hur det ska bli med elen fortsättningsvis.

Hur det går med försäljningen av fastigheten vill han inte uttala sig om i nuläget.

– Jag har en del kontakter men det är ingenting som jag kan säga något om än.

Annons
Läs ocksåFlera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Men Viking Vestin tar det med ro.

– Nej, jag är inte orolig. Det är väl bara att vänta och se vad som händer.

Läs också Struntar i hyresgästerna – värsta värden upptagen med att strida i rätten Het marknad för hyreshus – och allt som krävs är pengar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.