Annons

Vill ha brister åtgärdade men vägrar värd tillträde

Värmland En privat hyresvärd i Värmland har vänt sig till hyresnämnden för att få komma in och utföra åtgärder i en lägenhet. Hyresgästen vill å ena sidan vill ha bristerna fixade - men vägrar å andra sidan att släppa in värden i bostaden.

Det är en infekterad historia som beskrivs i handlingarna hos hyresnämnden. Hyresvärden på en mindre ort i Värmland har hyrt ut till hyresgästen sedan två år.

Hyresgästen, en kvinna i 30-årsåldern och hennes inneboende sambo, hade varit öppen med att hon tidigare haft hyresskulder, men menade att hon var på fötter igen när kontraktet skrevs. Trots det halkade hon enligt hyresvärdens anmälan till hyresnämnden ganska snart efter med betalning av både el och hyra.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förra våren besökte hyresvärden bostaden för att påminna om hyrorna, men det uppskattades inte av hyresgästen som förbjöd hyresvärden att komma dit igen.

Annons

Trots förbudet, sände hyresgästen några månader senare en lista på brister som hon ansåg borde ha åtgärdats i bostaden. Hon menade att bristerna gjorde att hon hade rätt till så pass mycket nedsatt hyra att skulderna inte bara avskrevs – utan att värden dessutom blev skyldig henne pengar.

Nu vill hyresvärden tröttnat och vill sälja fastigheten. Men för att kunna sälja, behöver värden komma in lägenheten där hyresgästen ”barrikaderat” sig. Därför vänder sig värden till hyresnämnden i hopp om att kunna säga upp hyresgästerna och få tillgång till lägenheten.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”
Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.