HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vill höja hyrorna med 30 procent

Visby Hyreshöjningar på 30 procent eller 2 000 kronor mer i månaden. Det kan bli fallet när Gotlandshem ska rusta upp sina miljonprogram, rapporterar P4 Gotland.

Miljonprogrammen, som byggdes mellan 1965 och 1975, står inför ett stort renoveringsbehov. För att finansiera åtgärderna vill majoriteten av bostadsbolagen höja hyrorna kraftigt, det visar Sveriges Radios undersökning av 107 bostadsområden runt om i landet. 

I Visby handlar det om drygt 4 500 lägenheter på Gråbo och i Bingeby som Gotlandshem behöver totalrenovera med start inom åtta till tio år. För hyresgästerna kan det innebära upp emot 30 procentiga hyreshöjningar, vilket motsvarar 2 000 kronor mer i månaden för en normaltrea. Men om dessa höjningar blir verklighet är ännu oklart.

Annons
Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

– Det är väldigt mycket pengar och många i de här områdena har en inkomst som inte är bland de högsta på Gotland. Det är det vi måste ta hänsyn till, vad klarar företaget av och vad klarar våra hyresgäster av att betala. Utifrån det får vi lägga nivån, men där är vi inte ännu, säger Staffan Thurgren, vd på Gotlandshem till P4 Gotland.

Annons
Läs också Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.