Annons

Vill lämna ”otrygga” Malmö – men hyresvärden säger nej

Malmö Familjen känner sig så otrygg i Malmö att de har börjat isolera sig. Genom ett lägenhetsbyte vill de flytta till ett lugnare Lund. Men hyresvärden säger nej.
Foto: Anders Paulsson

Den privata hyresvärden säger nej till lägenhetsbytet. Skälen till bytet är inte tillräckligt starka och familjen har ännu inte bott i sin lägenhet i ett år. Därför har barnfamiljen vänt sig till hyresnämnden för att få sin bytesansökan godkänd.

Ett av skälen till att de vill flytta är de känner sig otrygga i Malmö. Det har gått så långt att de ”till viss del isolerar sig”. Deras barn har svårt att sova, särskilt vissa dagar i veckan då de störs av en karaokebar i hyreshuset. Familjen väntar tillökning och en av de vuxna dessutom har fått jobb i Lund, dit de nu också vill flytta.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Bytesansökan ligger på hyresnämndens bord för avgörande.

Annons
Läs också Bytte lägenhet med dottern men flyttade aldrig in – räddas i hovrätten Att inte orka sköta uteplatsen – inget skäl för att få byta lägenhet Virginia fick ja till att byta lägenhet – men därför blev det ändå stopp: "Jag känner mig uppgiven" Ja till betalningsanmärkning men nej till hyresgäst som vill bo större – så bedöms lägenhetsbyten Ny statistik: Rekordmånga vill byta lägenhet på grund av sämre ekonomi

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.