Annons

Vill ordna resa till 500 sommarlovslediga

Örebro Tio bussar på utflykt för sommarlovslediga barn - det hoppas Hyresgästföreningen Brickebacken kunna erbjuda i sommar. Därför söker de närmare 192 000 kronor från Örebro kommun.

För femte året i rad vill Hyresgästföreningen i Brickebacken ordna en sommarlovsresa för bostadsområdets barn och deras föräldrar.

Föreningen har därför ansökt om pengar från Örebro kommun för att kunna göra resan möjlig även detta år. 

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

–  Det betyder väldigt mycket att vi kunnat ordna dessa resor. Liksom i många andra stora bostadsområden är genomsnittsinkomsten i Brickebacken lägre än i resten av landet så många familjer har inte råd att göra utflykter under sommarlovet. Därför vet vi att det här blir den enda utflykt som vissa barn kan göra under hela lovet, säger Le-Roy Wentzel som är ordförande i den lokala föreningen i Brickebacken.

För två somrar sedan var trycket så hårt att alla barn som ville inte fick plats och kunde följa med i de åtta bussar som åkte till Kolmården.

– Det motsvarade ungefär två bussar med folk som fick stanna hemma, därför tog i lite nu och söker för tio bussar så att alla ska kunna följa med. 

Annons
Läs ocksåBarnfamilj på nio personer kastas ut efter sena hyror – Valentine: ”Det här kommer bli jättesvårt”Valentine Bayong och barnfamiljens riskerar att kastats ut

Får man de 191 865 kronor som föreningen sökt från kommunen, kan 500 personer åka. 

Men resan är även viktig för de vuxna och för bostadsområdet i sin helhet, menar Wentzel.

– Vi tror det är jätteviktigt att människor komma samman på det här sättet. Man får sitta i en buss och umgås med sina grannar och sedan göra något roligt tillsammans. Det är unga och gamla och människor med olika bakgrund. Det är alltid bra.

Läs ocksåFamiljen fick gå på toa i vardagsrummet - så gick det senFöre och efter. Lagom till att familjen Sandström fick tillökning stod det omtvistade badrummet klar. Mamma Johanna med barnen Vidar och Hilda.

Under bussresan kommer områdesgruppen i Brickebacken även ta chansen att be hyresgästerna att tycka till om hur de vill att bostadsområdet ska utvecklas i framtiden.

Annons

– Till hösten hoppas vi kunna presentera ett slags framtidsprogram som bygger på vad hyresgästerna tycker och vill, säger Le-Roy Wentzel.

Om föreningen beviljas pengarna planerar man att resa någon gång i andra halvan av juli. Hyresgästerna kommer då att få välja om man vill åka till Eskilstuna djurpark eller Leksands sommarland. 

Läs också Blåste Försäkringskassan på 240 000 kronor med falska hyreskontrakt Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Arboga enda nya kommunen i länet i Bostad först-satsning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.