Annons

Villkorat hyreskontrakt i Trollhättan

Trollhättan En kvinna i Trollhättan som slarvat med hyran får bo kvar i sin hyresrätt på två villkor. Hyran ska betalas i tid och kontraktet förlängs endast med en månad i taget. Det har hyresnämnden beslutat.
foto på nycklar i dörr
Foto: Pixabay

Kvinnan är i 60-års åldern och hyr sedan tio år en lägenhet med två rum och kök av en privat värd i Trollhättan. I våras lät kvinnan bli att betala hyran. Värden fick inte in några pengar för mars, maj, juni eller augusti månad. I slutat av augusti skickade värden ett rekommenderat brev till kvinnan med krav om att få in hyran. Kvinnan betalade då in augustihyran men lät bli att betala övriga hyror. Den obetalda skulden uppgick då till 21 388 kronor.

Nu tröttnade värden. Han ville få hyresavtalet med kvinnan uppsagt och vände sig därför till hyresnämnden. När det väl blev dags för förhandling hade dock kvinnan betalat in sin skuld. Värden bestämde sig då för att ge henne en andra chans. Hyresgästen hade ju nu ”…gjort rätt för sig och är i övrigt en skötsam hyresgäst”.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Följden blev en förlikning. Kvinnan får behålla sitt kontrakt mot löfte om att hon från och med den första december betalar hyran i tid. Hennes hyreskontrakt kommer dock endast att förlängas med en månad i taget och ha 14 dagars uppsägningstid. Om hyran betalas i tid under ett år kommer hyreskontraktet att åter att bli till ett vanligt tillsvidarekontrakt med tre månaders uppsägningstid den första december 2019. Om inte, sägs kvinnan upp med omedelbar verkan.

 

Annons
Läs också 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Bostadsbolaget säljer ut drygt 170 centrala lägenheter Son ville ta över lägenhet när mamman dog – det här gäller: "Man ärver inte hyreskontrakt" 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.