HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vimarhem höjer hyran med 2,2

Vimmerby Hyrorna hos kommunägda Vimarhem går upp med 2,2 procent vid årsskiftet. Det står klart efter avslutade hyresförhandlingar.

Vimarhem ville höja hyrorna för nästa år med 4,75 procent eller 39,89 kronor per kvadratmeter. Men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen så hamnar höjningen i stället på 2,2 procent i genomsnitt eller 19 kronor per kvadratmeter. För en lägenhet på 70 kvadratmeter innebär det en kostnadsökning på 111 kronor i månaden.

– Hyreförhandlingarna strandade förra gången och nu hamnar vi på en nivå som ligger ungefär som då. Om de hade fått igenom sitt yrkande hade en lägenhet på 70 kvadrat fått betala 233 kronor i höjning, nu blev det 111 kronor i stället, förklarar Erik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåLediga lägenheter i lyxigt golfboendeKjell Guldbrand står lutad mot ett räcke. I bakgrunden syns golfbanan.

Uppgörelsen sträcker sig över 15 månader och de nya hyrorna gäller från årsskiftet fram till siste mars 2015.

– Tanken är att hyrorna fortsättningsvis ska förändras från förste april i stället för att få allt vid årsskiftet. Då har man ofta bättre koll över bokslut och förra årets resultat, säger Erik Malmberg.

Men hyresvärden hade gärna sett en högre hyreshöjning än den som blir av nu.

Läs ocksåTrots bostadskö i Vingåker är omflyttningen hög i nybyggtLaura Bende sitter på knä och rensar ogräs i Tennisparken i Vingåker framför det kommunala bostadsbolagets nybyggda hus.

– Nöjd är man väl aldrig, men vi har inga stora marginaler och behöver få in allt vad vi kan få. Vi hoppas ändå att vi kan underhålla mer, det är vår ambition i alla fall, säger Jan Erixon, vd för Vimarhem.

Läs också Lyxigt golfboende står outhyrt i Lindesberg Vimarhem höjer hyrorna med 7,50 Vimarhem vill höja hyrorna med 2,15 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.