HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vräkningshotad hyresgäst får bo kvar

Köping Hyresgästen i Köping som anklagades för att ha stört sina grannar så att de inte kunde sova på nätterna, får bo kvar.

Hem & Hyra har tidigare rapporterat om hyresgästen som Din Bostad ville vräka för att han stört sina grannar med festande, skrik och bråk. 

Efter att ha fått tre varningar fick hyresgästen slutligen ett brev från hyresvärden med besked om att hans hyreskontrakt sägs upp.

Läs ocksåMamma till hotfull son kan förlora sitt hyreskontrakt – han skrämmer grannarnaKlipp från hotfulla sms och hyresnämnden i Malmö.

Men när parterna möttes i hyresnämnden i förra veckan slutade det med att Din Bostad drog tillbaka sin ansökan om uppsägning. I stället erbjöd hyresvärden mannen att hyra på ett korttidskontrakt under ett år. Det innebär att han hyr för en månad i taget, med en månads uppsägningstid. Efter ett år övergår kontraktet i ett vanligt hyreskontrakt som gäller tills vidare.

Annons

Hyresvärden lovade också att låsa porten efter ett visst klockslag på kvällen, för att hålla obehöriga borta från trapphuset. Bolaget ska också sätta upp information i trapphuset med kontaktuppgifter till störningsjouren.

Mannens juridiska ombud Anna Hallberg, jurist på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, är nöjd.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite

– Efter omständigheterna så var det en bra uppgörelse, säger hon.

Läs också Kronofogdens nota till Dany – 103 000 kronor: "Trodde aldrig de skulle flytta allt skräp" Villaägaren vädjade förgäves – förlorar hyreskontraktet: "en smärre miljökatastrof" Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.