Annons

Vräkningshotad hyresgäst får bo kvar

Köping Hyresgästen i Köping som anklagades för att ha stört sina grannar så att de inte kunde sova på nätterna, får bo kvar.

Hem & Hyra har tidigare rapporterat om hyresgästen som Din Bostad ville vräka för att han stört sina grannar med festande, skrik och bråk. 

Efter att ha fått tre varningar fick hyresgästen slutligen ett brev från hyresvärden med besked om att hans hyreskontrakt sägs upp.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men när parterna möttes i hyresnämnden i förra veckan slutade det med att Din Bostad drog tillbaka sin ansökan om uppsägning. I stället erbjöd hyresvärden mannen att hyra på ett korttidskontrakt under ett år. Det innebär att han hyr för en månad i taget, med en månads uppsägningstid. Efter ett år övergår kontraktet i ett vanligt hyreskontrakt som gäller tills vidare.

Annons

Hyresvärden lovade också att låsa porten efter ett visst klockslag på kvällen, för att hålla obehöriga borta från trapphuset. Bolaget ska också sätta upp information i trapphuset med kontaktuppgifter till störningsjouren.

Mannens juridiska ombud Anna Hallberg, jurist på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle, är nöjd.

Annons
Läs ocksåDömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivningEn polisbil i brand och tre maskerade personer som fotar och bär på stenar.

– Efter omständigheterna så var det en bra uppgörelse, säger hon.

Läs också Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Hotfull hyresgäst ville spränga värdens kontor – får kontaktförbud och kan vräkas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.