Annons

Vräks av sin pappa för att hon är lesbisk

Helsingborg Efter 16 år i samma bostad vräks en kvinna i Helsingborg av sin far. Skälet till vräkningen är att hon är lesbisk. Kvinnan har vänt sig till DO men eftersom diskrimineringen sker inom familjen utreder inte myndigheten ärendet.

Den 70-åriga fadern kan inte acceptera att hans dotter är homosexuell. Trots att dottern, sedan lång tid tillbaka, hyr en bostad av sin pappa pratar han inte med henne. Men i februari hälsade han på hemma hos sin dotter.

Mannen uppträdde då hotfullt och meddelade att han skulle höja hyran från 2500 kronor i månaden till 10500 kronor om hon fortsatte att ägna sig åt ”lesbiska aktiviteter”.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Kvinnan, som inte har möjlighet att betala en sådan hög hyra, vände sig till diskrimineringsombudsmannen (DO) för att få saken utredd. Men DO meddelade att de inte kunde gå vidare med ärendet.

─ Det finns vissa undantag i diskrimineringslagen. Eftersom uthyrningen sker inom familjen omfattas inte ärendet av den nuvarande lagstiftningen, säger Jamal Nijim, jurist vid DO.
Enligt Jamal Nijim hade utfallet blivit ett helt annat om det hade handlat om en uthyrning som inte skedde inom familjen. 

Annons
Läs också Hyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel" Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Svårt att behålla lägenheten vid fängelsestraff – Så ökar du chansen Hyresgäst ringde hyresvärden 50 gånger om dagen – vräks Hyresgäst anklagas för vanvård efter 20 års rökning i lägenheten - får bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.