Annons

VS-Hus får inte höja hyrorna med 20 procent

Västmanland Svartlistade bostadsbolaget VS-Hus fick nej till att höja hyrorna med runt 20 procent i Norberg och centrala Västerås, enligt två färska beslut från hyresnämnden.
Foto: Monika Steczkó
VS-Hus ville höja hyrorna för ett 40-tal hushåll i Norberg med 21 procent.

Tvisten mellan VS-Hus och Hyresgästföreningen har pågått i nära ett år och gäller hyror i Norberg och Västerås. VS-Hus ville höja hyrorna med 21 procent för ett 40-tal hushåll i Norberg, och med 20 procent för fem studentlägenheter i centrala Västerås.

För att få igenom sitt krav drev VS-Hus båda ärendena till hyresnämnden i Västerås. I april kom hyresnämndens beslut. I båda fallen gick nämnden på Hyresgästföreningens linje vilket innebär att hyresgästerna slipper de höga hyreshöjningarna. I stället höjs hyrorna i Norberg med i snitt 4,3 procent, och hyrorna för studentlägenheterna med 0,92 procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

VS-Hus argument var bland annat att deras hyror ligger lägre jämfört med andra bolag.

Annons

–  Det känns bra att hyresnämnden har lyssnat på våra sakliga argument. Domen visar att VS-hus hyror inte är lägre än hos andra hyresvärdar, vilket man har hävdat under flera års förhandlingar, säger Britt-Lis Bivall, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i ett uttalande.

I början på året hamnade VS-Hus med lägenheter i Västerås, Hallstahammar, Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg för första gången på Hem & Hyras svarta lista. Bolaget är känt för att försöka höja hyrorna utan att förhandla först och får genomgående bottenbetyg av sina hyresgäster i enkäter.

Annons
Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Hem & Hyra har sökt Liselotte Varnäs, vd för VS-Hus, för en kommentar.

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.