Annons

Wallenstam höjer med 0,9 procent

Stockholm Hyran höjs för 5 200 hyresgäster hos Wallenstam, Össebyhus, Danderyd och Vallentuna kommun. Höjningen varierar mellan 0,7 – 0,9 procent.

Per Björklind, förhandlingschef på Hyresgästföreningen region Stockholm, är nöjd med uppgörelsen för Wallenstams 4 000 hyresgäster.

Överenskommelsen innebär att hyresgästerna får en höjning med 0,9 procent från första januari. Precis som uppgörelser med flera andra privatvärdar den senaste tiden utgör 0,2 procent av höjningen, en höjning för att hyresvärden har tecknat ett samrådsavtal med Hyresgästföreningen vid upprustning.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är en jättebra överenskommelse. Vi försöker få fastighetsägarna att ta ansvar för upprustningarna och ha samråd med hyresgästerna. Därför känns det bra att vi har ett avtal där hyresgästerna får inflytande och kan välja olika upprustningsnivåer.

Annons

Han säger att Hyresgästföreningen har anledning att vara självkritiska till att hyresgäster tidigare har haft problem att teckna samrådsavtal med privatvärdar trots uppbackning från Hyresgästföreningen.

– Men den senaste tiden har vi tecknat flera avtal med privatvärdar där de har fått 0,2 procent för ett samrådsavtal och det är bra. Direktiven från Hyresgästföreningens riksförbund är också att vi ska fokusera på upprustningsfrågor och teckna samrådsavtal, säger han.

Läs ocksåMalins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt”Malin Dahlberg till vänster och sedlar till höger.

Enligt en ny överenskommelse höjs också hyran för 1 200 hyresgäster i norrort. Vallentunas kommunala bostadsbolag Össsebyhus höjer hyran med 0,7 procent från första januari 2017. Utöver det höjer Danderyd och Vallentuna kommun hyrorna med 0,7 procent från första april.

Annons

Elisabeth Vansvik, kommunikationsdirektör på Wallenstam skriver i ett mejl att ”Vi är glada att vi hittat en nivå som båda parter kunnat acceptera och kommit fram till en överenskommelse för hyrorna i Stockholm”.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Boende i Kinesiska muren går till domstol - tar strid för att få betala hyra: ”Det måste finnas rättvisa” 83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt” Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Västsvenska värdarnas rekordhöga krav för 2025 – här är hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.