Annons

Wiksténs bygger nytt i Boden

Boden 72 helt nya seniorbostäder ska byggas i centrala Boden. Wiksténs fastigheter satsar 200 miljoner kronor på affären.

Det är fastigheten Cedern 17 som nu ska byggas om. Tidigare har Åhléns legat på tomten, nu blir det 72 hyresrätter och 5 000 kvadratmeter butiksyta till en kostnad av 200 miljoner kronor.

– Det känns bra att kunna göra den här investeringen, säger Wiksténs fastigheters vd, Dennis Wikstén.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresbeståndet blir ett så kallat seniorboende, mest troligt för hyresgäster över 55 år. Huset kommer tillhandahålla övernattningslägenheter, gemensamhetslokaler och bastu. En bred grusgång för boule är också planerad till innergården.

Annons

Varför seniorboende? 

– Som fastighetsägare vill vi ha ett brett utbud och det finns en stor efterfrågan. Vi vill helt enkelt tillföra något som inte finns i Boden i dag, säger Dennis Wikstén.

Annons
Läs ocksåFängelsestraff för trasig ruta – kastade blomkrukor mot låst port: "Jag vart förbannad"Utsidan av en port i tegelhus.

Det första symboliska spadtaget togs i dag, bygget ska stå klart under våren 2013.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Tre år efter obligatoriska ventilationskontrollen är problemen inte åtgärdade Fick faktura på 800 kronor för kvarglömd kartong: "Vi blev irriterade" Allmännyttan sålde alla lägenheter - hyresgästerna visste ingenting

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.