Annons

Zumba på Hässlefesten

Västra Götaland Nu svänger det på Hässleholmen i Borås. I dag drar den 31:e upplagan av Hässlefesten igång. Det blir zumba, dagiskalas, musik i mängder och mycket mer.
Hässlefesten får många musikaliska besök i år. Kulturskolan i Borås har med sig en grupp från Ryssland som ska spela och dansa. Det blir även zumba, afrikansk musik och dans, bus och skoj varvat med miljö och annan information.
– Vi har tema varje år och i år är det miljö. Nu får folk lära sig att sortera sopor, jättebra, säger Gun-Gerd Hagström, från Hyresgästföreningen på Hässleholmen.
 
Lördagen är Hässlefestens stora dag. Det blir som vanligt stor loppmarknad på Hässle torg, där drygt 100 bord är uthyrda. Festen fortsätter sedan på torget med servering, gospel och fotbollsafton. Det stora dragplåstret i år är bandet AfroVikingZ. Kvällen avslutas med en stor zumba fest, utnämningar och avtackningar.
På söndagen blir det Sving it magister, en hyllning till Alice Babs, gudstjänst och årets ambassadör utses.
– Nu hoppas vi bara på bra väder så att det kommer mycket folk, säger Gun-Gerd Hagström.
Planeringen startade redan i augusti förra året. Sedan dess har 30–50 hyresgäster varit involverade vid olika perioder.
– Utan så många bra insatser från boende hade det aldrig gått att ha ett så stort arrangemang och att många organisationer samarbetar, säger festivalansvarig Krister Jenssen från Hyresgästföreningen.
 
Bakom arrangemanget står AB Bostäder, Hyresgästföreningen, Hässleholmens Kyrka, Brämhults Kommundel, Borås AIK med flera organisationer som är verksamma i stadsdelen.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.