Annons

Ombonat hem – 5 tips på hur du får en trivsam bostad

Tips & Råd ​ I Fatemeh Koldbaians trea i Tensta ligger handknutna  mattor - persiska mästerverk på alla golv.  I sovrummen, i vardagsrummet och till och med i köket. Här ger hon sina fem bästa tips på hur också du kan göra din lägenhet ombonad.
Vi sitter i Fatemeh Koldbaians bulliga och översvämmande soffa. Den är så långt från det asketiska skandinaviska formspråket man kan tänka sig. Och otroligt skön. Prismorna i en kristallkrona kastar sitt glittrande ljus mellan väggarna och får de utvalda finsakerna i vitrinskåpet att gnistra. Mjukt draperade gardiner täcker hela det stora fönstret och fungerar både som vacker dekoration och ljuddämpare. Ingen kan ana att den tungt trafikerade Hjulstavägen passerar bara ett hundra meter från husknuten.
Ett hem utan mattor är inget hem, brukar man säga i Fatemeh Koldbaians hemland Iran. Det råder inget tvivel om att hennes trea i Tensta är ett riktigt hem.
 
Fatemehs fem bästa tips för ett ombonat hem
1.  Drapera gardinerna, blanda tunna material med kraftiga.
2. Smycka textilierna med pärlfransar.
3. Satsa på en snygg matta – det enda du behöver för ett ombonat rum.
4. Fyll hemmet med dofter av mat och kryddor.
5. Samla vackra saker och minnen i ett skåp.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Behåll eller röj? Så kommer du igång med rensningen hemma Maxa tv-myset med rätt prylar, ljus och inredning Håll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljus Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Så pimpar du balkongen för våren och sommaren

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.