Annons

Pumpor och spindlar – så fixar du festen till halloween

Tips & Råd Skräckälskarnas bästa tid är här igen: Halloween! Hem & Hyra har grävt fram lagom läskiga och lagom billiga tips och trix för såväl bus och godis som skratt och skrik.
Dukat bord för Halloweenfest med pumpor i papper och dekorationer
Foto: Angelica Söderberg

Julen i all ära, men årets halloweenfest är ändå höstens stora happening. Tiden då vi får klä ut oss till blodisande monster och skrämma brallorna av våra medmänniskor utan några som helst konsekvenser.

Att ordna en egen Halloweenfest behöver heller inte kosta en massa pengar. Här är Hem & Hyras recept för en lyckad skräckfest.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Halloweenfest kräver läskighet

1. Pappskallar. Ta hjälp av barnen och klipp ­papperssiluetter av döskallar, fladdermöss och händer och tejpa upp i alla ­fönster. Både kul och billigt pyssel – som blir ­effektfullt!

2. Halvdöda blommor. Färska snittblommor är vackert, men också rätt dyrt. Gå till blomster­handeln, nu på hösten reas halvt överblommade perenner och krukor ut, du kan göra riktiga fynd!

3. Goda pumpor. Gör en egen liten pumpa av ­orangea servetter och svart tejp. Du kan även ­skriva namn på servetten så det blir som en bordsplacering. Fyll pappers­pumporna med godis så slipper du en stor godisskål som alla kladdar i. Så gör du pappers­pumpan: Lägg godiset i mitten, sätt ihop alla ändar på servetten och tejpa ihop dem till ett skaft. Är det en stor servett, klipp bort lite i toppen, annars blir pumpans skaft så tjockt. (Se bilden överst i artikeln).

Läs ocksåMaxa tv-myset med rätt prylar, ljus och inredning

4. Mörka ljus. Levande ljus skapar hela stämningen vid middagsbordet på din Halloweenfest. Har du ont om ljusstakar? Använd gamla vinflaskor – de skapar en spännande atmosfär. Du kan även köpa svart sprayfärg och spraya dem svarta. Pssst … Lämna aldrig levande ljus obevakade!

Annons

5. Spindelnät. Klä in hemmet i fejkat spindelnät så får du ytterligare en dramatisk och läskig stil. Dra spindelnät mellan flaskorna, stolarna och över fönstren.

Dekorationer till din Halloweenfest
Läskiga dekorationer går alltid hem.

Ätbara fingrar

6. Gåvor från trollskogen. Dekorera middagsbordet med naturen. Ta in döda, torra kvistar, mossa, rönnbär och vackert röda äpplen. Glöm heller inte att fråga markägaren om lov innan du tar något.

7. Spöklyktor. Lysande spöken i papper. Att klippa små spöken i vitt papper och tejpa på små fuskvärmeljus är kul och enkelt pyssel för stora och små – och det blir riktigt effektfullt med den fladdrande fusklågan som gör att det ser ut som spökena rör sig!

8. Hemgjorda masker. Ja, dyra och läskiga halloweenkostymer kan vara kul, men svettiga barn drar av sig dem efter en stund ändå. Gör olika masker i tjockare kartongpapper, band och glitter. Frankenstein, Dracula, djävulen… Bara fantasin sätter gränser! Använd snöre, resår­band eller sidenband. Säkra upp med en extra tejpbit på baksidan av masken så inte pappret går sönder av snöret.

9. Fingrar. Hallo­weenfest är barnens fest, så gör billig och rolig mat och snacks som alla kan äta. Som dessa fingrar gjorda endast av mördeg och ett mandelflarn som nagel. Lite sylt att doppa i blir läskigt gott! Gör mördegen (smör, socker, mjöl och vaniljsocker) och gör smala ”maskar” med ”knölar” på, på en plåt. Degen flyter ut lite vid gräddning. Ta en gaffel/ kniv och gör fåror på knogarna. Tryck dit mandelflarn och grädda i ugn, ca 15–20 min på 175 grader.

Annons
Läs ocksåHåll värmen genom vinterkylan – med rätt inredning och ljusHåll värmen hemma med rätt inredning

Bord dukat för Halloweenfest med roliga dekorationer

10. Monsterburgare. Bästa halloweenmaten är hamburgare! Gör buffé så alla får plocka ihop sin egen burgare, vegetariskt, glutenfritt eller laktosfritt. Klipp tänder i ostskivorna och preppa burgarbröden med oliver på tandpetare – blir fantastiska ögon!

11. Läskig läsk. Gör en bål av bubblig hallonsoda. Fyll ­bålen med frysta frukter och bär – de blir som isbitar och håller bålen kall längre! Dekorera glasen med godisdöskallar och lägg i en leksaksorm som sticker upp i bålen… eller lägg bredvid.. annars kanske ingen vågar ta av bålen!

Läs också Så får du vackra väggar hemma – med din egen stil Odla på uteplatsen: Så maxar du skörden på liten yta Så pimpar du balkongen för våren och sommaren

Trygghet i boendet

Ja!

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.