Hyran höjs hos privata värdar i Emmaboda nästa månad

Hyresgästerna hos Älmeboda Bygg AB i Emmaboda får höjd hyra från och med april. Därmed är de flesta hyresförhandlingar klara på orten.
16 mars 2012 kl 14:19 Text: AnnaKarin Löwendahl

Älmeboda Bygg AB har enats med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning på knappt 2,3 procent från och med 1 april. Företaget, som har sitt säte i Tingsryds kommun, förvaltar 15 fastigheter i Emmaboda.

Höjningen motsvarar den som det kommunala bostadsbolaget Emmaboda Bostads AB, EBA, tar ut från och med april och året ut. Ytterligare ett par mindre privata hyresvärdar i Emmaboda har valt att följa det kommunala bostadsbolagets exempel.

Vid årsskiftet höjer EBA hyrorna ytterligare med strax över 1,5 procent, enligt en tvåårig överenskommelse med Hyresgästföreningen. Sannolikt kommer därmed hyresnivån även för hyresgäster hos privata hyresvärdar att omförhandlas på nytt inför årsskiftet, erfar Hem & Hyra.

AnnaKarin Löwendahl
Lokalredaktör
010-459 24 23
Publicerad: 16 mars 2012 kl 14:19
Genom att kommentera på Hem & Hyra så godkänner du våra regler

På hemhyra.se ska du kunna säga vad du tycker om det mesta. Huvudregeln är enkel: Visa respekt för personer vi skriver om och andra som kommenterar artiklarna.

Hem & Hyra förhandsgranskar inte kommentarer. Du ansvarar själv för det du skriver. Vi vill gärna ha din hjälp att hitta olämpliga inlägg och kommentarer genom att anmäla dessa. Inlägg som innehåller diskriminerande uttalanden, personliga påhopp eller språk som kan uppfattas som stötande, kommer att tas bort.

Tänk på att:
Kommentera i vänlig, civiliserad ton.
Hålla dig till ämnet.
Ditt inlägg blir omedelbart tillgängligt för andra i samband med att du publicerar det.
Dina inlägg kan komma att användas i andra sammanhang på hemhyra.se eller i den tryckta Hem & Hyra.
Inte skriva mer än 500 tecken.