Annons

​Hyresvärd drar tillbaka hot om uppsägning

Stenungsund ​Laila Karlsson, hyresgäst hos Stjärnfastigheter i Stenungsund kan andas ut. Hon riskerar inte längre att bli uppsagd på grund av sin katt-trappa. Detta sedan hyresvärden Bengt Stjärnered tagit tillbaka sitt överklagande hos Svea hovrätt.
– Det är klart att det känns skönt, säger Laila Karlsson. Jag var i och för sig aldrig särskilt orolig eftersom jag inte trodde Svea hovrätt skulle döma annorlunda än hyresnämnden. Men att han nu tog tillbaka var väl bara bra.
 
Hem & Hyra har tidigare berättat om tvisten mellan Laila Karlsson och hennes hyresvärd.  Värden Bengt Stjärnered ansåg att Laila Karlsson brutit mot husets ordningsregler eftersom hon tidigare haft en katt-trappa monterad på utsidan av sin balkong och ville därför säga upp hennes hyreskontrakt.
 
Laila Karlsson hade dock fått tillstånd av den tidigare ägaren att både ha en katt-trappa monterad på balkongen och en kattlucka installerad i balkongdörren. Men enligt Stjärnered är katt-trappor numera förbjudna i fastigheterna på Bergsvägen eftersom de förstör/förfular fasaden, försvårar gräsklippningen och utgör en skaderisk för andra hyresgäster.
 
Samtidigt med Laila blev ytterligare två hyresgäster uppsagda av samma skäl, de hade också haft katt-trappor på balkongen. Men eftersom ingen av de tre gick med på att flytta hamnade tvisten i hyresnämnden i Göteborg.
 
Men i nämnden fick Bengt Stjärnered inget gehör för sin uppfattning att de tre hyresgästerna skulle ha förverkat sina kontrakt. I stället beslöt nämnden att de fick bo kvar.
 
Bengt Stjärnered gav sig dock inte utan överklagade två av besluten till Svea hovrätt. Det tredje fallet var inte längre aktuellt eftersom den hyresgästen valt att flytta från området.
 
Nu har dock Bengt Stjärnered kommit på andra tankar och har dragit tillbaka sitt överklagande till Svea hovrätt. Det innebär att hyresnämndens beslut står fast och att såväl Laila som hennes granne får bo kvar.
 
Själv vill Bengt Stjärnered inte uttala sig om varför han dragit tillbaka de två överklagandena utan hänvisar till sitt juridiska ombud Bo Bergqvist hos Fastighetsjuristerna. Men han säger sig inte veta orsaken.
 
– Jag vet inte skälet till det, eftersom jag inte varit inblandad i de här ärendena vare sig i hyresnämnden eller hovrätten, säger Bo Bergqvist. Men det kan ju bero på många olika omständigheter. Kanske var så att Bengt inte ansåg det meningsfullt att driva vidare.
 
Bengt Stjärnered finns med på den lista över Sveriges värsta värdar som Hem & Hyra nyligen presenterade.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Värdarna som är sämst i landet Video: Fastigheterna förfaller när ägaren håller sig undan Svartlistad värd dras inför hyresnämnden Nu fungerar allting igen efter tvångsförvaltningen Gun är tryggare när huset är sålt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.