Annons

10 400 telgebor får höjd hyra med 2,25 procent

Södertälje En hyreshöjning med 2,25 procent från första mars. Så står blir hyreshöjningen när Telge Bostäder, Telge Hovsjö och Telge Fastigheter höjer hyran.
Foto: Gry Ellebjerg
Lite över sex miljoner kronor. Så mycket misstänks hyresgäster ha fuskat till sig från socialtjänsten enligt tretton polisanmälningar.

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Telge Bostäder, Telge Hovsjö och Telge Fastigheter har pågått sedan oktober men är nu klara.

Bolaget krävde från början en höjning med 3,7 procent från första januari. Men efter förhandling slutade det med en höjning på 2,25 procent från första mars, 1,87 procent på helårsbasis.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Rinnie Iderborn, förhandlare på Hyresgästföreningen region Stockholm är inte helt nöjd med överenskommelsen.
– Det har varit segdragna förhandlingar och det här var det bästa vi kunde åstadkomma om vi skulle komma överens och det inte skulle bli retroaktiva hyreshöjningar för hyresgästerna, säger hon.

Annons

Ett alternativ hade varit att förhandlingarna strandades så att frågan fick avgöras av tvistlösningsorganet Hyresmarknadskommittén, HMK, som kommer med en rekommendation till höjning som parterna får ta ställning till.
– Men vi tror inte det hade blivit bättre i HMK, kanske lite sämre, så därför ville vi komma överens, säger hon.

I ett pressmeddelande kommenterar Yilmaz Kerimo, ordförande i Telge Bostäder och Telge Hovsjö, förhandlingsöverenskommelsen.
”Vi känner oss glada över att vi kommit fram till en överenskommelse med Hyresgästföreningen”, säger han.

Annons
Läs ocksåTelge Bostäder höjer hyran med 5,95 procent – får extrahöjning för 2023

Höjningen innebär att den som har en trea på 68 kvadratmeter får en höjning med 140 kronor i månaden.

Läs också Oväntat besked - hyresgäster med höga hyror slipper hyreshöjning i två år Radonproblem inte lösta – över 100 hyresgäster bor i lägenheter med höga radonhalter Telge Bostäder erbjuder flest sommarjobb: "Vi vet att de här jobben är viktiga" Telge Bostäder blöder miljoner – nu sänks hyran för att få tomma lägenheter uthyrda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.