Annons

1000 nya lägenheter i Umeå

Umeå Umeå kan få en helt ny stadsdel. På Olofsdal planeras 1000 nya lägenheter.
Foto: Umeå kommun
Så här kan det kanske komma att se ut på Olofsdal om några år.

Umeå växer och ska, enligt kommunens prognos, ha 124 000 invånare 2020. Men var ska de bo? Ja, kanske i den nya stadsdel som nu planeras på Olofsdal inom Marieområdet. Här kan upp till 1000 nya bostäder byggas. Det blir ett av de större byggprojekten i Umeå de kommande åren.

– Vi har tagit fram ett förslag till planprogram för området som både berör kommunens mark och det område som tidigare var Landstingets och som nu ägs gemensamt av PEAB och HSB. Programmet kommer ut på samråd senast vecka 47 och på måndag 12 november håller vi ett informationsmöte för de som är intresserade av att veta mer om programmet, säger Lars Wendel, planarkitekt, Umeå kommun.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Tidsplanen är att planprogrammet går upp till beslut i Umeå kommuns byggnadsnämnd i februari 2013, parallellt görs då en detaljplan för området.

Annons

– Fastighetsägaren för den östra delen vill komma igång och bygga inom sin fastighet, säger Lars Wendel.

I det nya bostadsområdet ska det inte bara byggas lägenheter utan förutsättningar ska även finnas för kommersiell verksamhet.

Annons
Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

På måndag 12 november hålls ett informationsmöte på Mariehem för de som vill veta mer om planprogrammet och det fortsatta planeringsarbetet för området.

Läs också Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något” Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.