Annons

120 lägenheter säljs, men inte som bostäder

Kiruna Kiruna kommun vill sälja tre hus på Terrassgatan. Men trots lägenhetsbrist får husens 120 lägenheter inte användas som bostäder.
Spöklika, med igenspikade fönster, står tre kallställda hus på Terrassgatan. De sattes i malpåse 2002 av Kiruna kommun genom ett avtal med Statens Bostadsnämnd som gav kommunen 52 miljoner.
 
I dag behövs lägenheterna, men enligt avtalet medStatens Bostadsnämnd får de aldrig användas som lägenheter igen.
 
– Nej, så är det och avtalet löper på evig tid. Såvida Kiruna kommun inte omförhandlar det, men några sådana initiativ har inte kommunen tagit, säger Rolf Westerlund, Statens Bostadskreditnämnd.
 
– Det måste gå att sälja trots avtalet när situationen ser ut som den gör, säger kommunalråd Kenneth Stålnacke (s), som inte tänker betala tillbaka det statliga bidraget trots att försäljningen strider mot avtalet.
 
Kommunen har även försökt sälja kallställda hus på Glaciären med 100 lägenheter, men fick inte in ett enda anbud.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgäster tvingas flytta för ny bensinmack: "Jag fick total panik" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas" Klagade för mycket - nu ska hela rasket rivas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.