HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

180 lägenheter planeras i Visby

Visby A7-fältet är snart fullbyggt och spadtagen på Visborg dröjer. Nu söker Gotlandshem efter annan mark att bygga fler bostäder på. Bolagets nya plan innebär cirka 180 lägenheter på tre olika platser i Visby.

I början på november tog Gotlandshem spadtag för kvarteret Sergeanten 5 i Visby. Sex stycken trevåningshus med totalt 72 hyreslägenheter. Det blir det fjärde och sista nybygget på A7-fältet sedan Gotlandshem började bygga här för två år sedan. Med Seregeanten 5, som ska stå klar våren 2019, har bolaget byggt totalt 264 lägenheter på fältet men sedan är den byggbara marken slut.

I Gotlandshems ägardirektiv står att bolaget ska bygga 400 lägenheter till år 2020. Bolaget har fått en markanvisning på 250 lägenheter i den nya stadsdelen Visborg, men där dröjer detaljplanerna troligen ett år till och Gotlandshem börjar bli otåliga.

Läs ocksåGotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästernaGotlandshems hus i Gråbo

— Tiden börjar bli knapp om vi ska klara målet med nyproduktion. Planen för Visborg dröjer och det är därför vi har beslutat att undersöka om det finns andra platser vi kan börja bygga på, säger Elisabeth Kalkhäll, vd för Gotlandshem.

Annons

Bolaget har hittat tre tomtområden i Visby som de nu har begärt att få markanvisning av från regionen. Det handlar om ett stort fält vid Bogen 3 som skulle kunna ge plats för cirka 100 lägenheter. På Torslunden vid Stjärngatan vill bolaget bygga ett trygghetsboende med cirka 60 lägenheter och vid Gutebacken nere vid hamnen planeras ett studentboende med cirka 20 lägenheter.

Enligt Gotlandshem är behovet av lägenheter fortsatt stort, trots den avmattning i efterfrågan som börjat märkas på andra håll i landet.

Annons
Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

— Vi har inte märkt av någon minskad efterfrågan än. Vi håller på att fördela lägenheterna till Adjutanten 1 nu och där har de som fått kontrakt stått i bostadskön i nio år, säger Elisabeth Kalkhäll.

Läs också Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.