Annons

21-åring vägrade betala hyran – misshandlade sin hyresvärd med metallpinne

Skellefteå En hyresgäst fick beskedet att han skulle vräkas, efter att han låtit bli att betala hyran. Då anföll den 21-årige hyresgästen sin hyresvärd med en metallpinne. Mannen döms nu för både misshandel och olaga hot.
Metallpinne och Skellefteå tingsrätt.
Foto: Polisen och Jonas Westling
Den nu dömde 21-åringen använde en metallpinne när han gick till attack på hyresvärden.

Händelsen inträffade i Skellefteå i september månad tidigare i år. Den 21-årige manlige hyresgästen, som flera gånger varit sen med att betala hyran, fick besök av sin hyresvärd. Under besöket informerade hyresvärden 21-åringen om att han skulle bli vräkt om hyrorna inte betalades.

Därefter avslutades samtalet, hyresvärden stängde dörren till mannens lägenhet och gick in till lägenhetshusets tvättstuga. Det var då hyresgästen gick till attack mot sin hyresvärd. Med ett tillhygge i handen – en form av metallpinne – slog han hyresvärden upprepade gånger i huvudet och på kroppen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Metallpinnens ”funktion och ursprung är okänt”, går det att läsa i polisens förundersökningsprotokoll.

I åtalet mot 21-åringen framgår att hyresvärden lyckades ta tag i hyresgästen och bära honom upp ur tvättstugan och mot porten av huset. I förhör berättar hyresvärden att mannen försökte riva och bita honom. Tumultet fortsatte sedan utanför huset. Hyresvärden tryckte upp 21-åringen mot en bil. 21-åringen ska då ha tagit ett tumstock ur hyresvärdens ficka och hotat hyresvärden att han skulle sticka ut ögonen på honom.

Annons

Polisen ankom till platsen kort därefter och kunde gripa hyresgästen.

Den 21-åriga mannen nekade till brott, men har nu dömts för grov misshandel och olaga hot. Straffet blir rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Det innebär att påföljden inte avslutas innan personens psykiska störning inte längre innebär en risk för återfall i brott.

Annons
Läs ocksåKenth hamnade i hemlösfällan: ”Blir du vräkt är du rökt” – få kommuner ger hyresgarantiEn man i 60-årsåldern lutar sig mot dörrposten in till ett hus.

21-åringen döms också till att betala skadestånd på 41 600 kronor till hyresvärden.

Läs också Nominerade för femte året i rad: Hem & Hyra kan vinna guldspade för granskning av socialtjänsten Tonåring byggde termosbomber åt kriminella hemma i lägenheten – nu vräks hela familjen Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta "Stötande om skolbråk leder till vräkning" – så upprör lagförslaget om vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.