HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Boende på Linero: ”Jag hoppas verkligen att det blir som det står där”

Lund Clariza Dulanto tillhörde det tiotal hyresgäster på Vikingavägen som först inte gav sitt medgivande till LKF att renovera i återstoden av 1970-talsbyggnaderna.
357 hushåll på Vikingavägen på Linero i Lund får hyresrabatt under sju år. Det kommunala bostadsbolaget LKF har fått pengar från Boverket.
Foto: Anders Högmark
357 hushåll på Vikingavägen på Linero i Lund får hyresrabatt under sju år. Det kommunala bostadsbolaget LKF har fått pengar från Boverket.

Visserligen tycker hon fortfarande att renoveringen blir för dyr. Men hon orkar inte med den process som det innebär när frågan ska prövas i Hyresnämnden i slutet av mars så nu har hon skrivit på.

– Det är klart att det är bra att de gör en renovering men det är ju redan så mycket som inte funkar som det ska här, säger hon.

Läs ocksåHundratals hyresgäster på Linero får hyresrabatt under sju år357 hushåll på Vikingavägen på Linero i Lund får hyresrabatt under sju år. Det kommunala bostadsbolaget LKF har fått pengar från Boverket.

Clariza Dulanto upplever att de möten som LKF hittills hållit varit för att informera hyresgästerna om förändringarna och inte för att inhämta deras synpunkter.

– De bara lyssnade och sa ”Jaja, men det är det här som gäller”.

Clariza Dulanto upplever inte att hennes hyresvärd hittills tagit hennes klagomål om kyla och fukt på allvar, och tycker därför att detta rimmar illa med löftet om renovering.

Annons
Läs ocksåStambyten kostar olika för hyresgästerna i Skåne

– Fem år i rad har det varit samma problem, säger hon och visar att hon tillfälligt sover i vardagsrummet eftersom det är för kallt i hennes sovrum.

Hon visar också upp hur vatten läckt in från taket i hennes vardagsrum, och att kaklet i badrummet ska bytas fast hon inte tycker det är nödvändigt.

Men nu ser det alltså ut som om hon kommer att slippa åtminstone större delen av hyreshöjningen tack vare hyresrabatten. Hon har fått samma informationsbrev som LKF delat ut till 357 andra hushåll på Vikingavägen.

Läs ocksåBarnskelett slängdes när hyreslägenheter blev bostadsrätter

– Jag hoppas verkligen att det blir som det står där, säger Clariza Dulanto.

Annons

De som bor på södra sidan av Vikingavägen omfattas inte av rabatten, eftersom pengarna kommer från en ny typ av ersättning som Boverket betalar ut i stöd för socioekonomiskt utsatta områden.

 

Läs också Sandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat" Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.