Annons

60 hyresgäster i uppror mot att få post i ett annat hus

Helsingborg Plötsligt fick hyresgästerna veta att de skulle hämta posten i ett helt annat hus. Över 60 hyresgäster protesterade. Nu ändrar sig värden.
Alla postboxar placerades i en trappuppgång. Nu ska de spridas. Foto: Petra Martinsson

Plötslig en dag för någon månad sedan damp det ner ett brev hos hyresgästerna på Slottshöjden i Helsingborg. Hyresvärden informerade om att brevinkasten skulle tas bort och att postboxar nu istället fanns i en trappuppgång i ett annat hus. I brevet fanns en nyckel till en postbox istoppad.

Hyresgästerna protesterade. Inte mot själva boxarna men för att de placerades i enbart en trappuppgång. Det var långt bort för vissa att gå varje dag och krångligt för alla. Husen har inga hissar och upp mot sex våningar.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det började samlas in namn till en protestlista och med några få undantag skrev alla under.

Carina Klang, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen, som kontaktades, säger att hon aldrig har hört talas om något liknande. Inte minst därför var saken också principiellt viktig.

Annons

− Vi bestämde oss för att driva ärendet. Skulle hyresvärden inte ha ändrat sig hade vi sett till att få saken prövad rättsligt, säger Carina Klang som nu är mycket glad över att saken har löst sig.

Läs ocksåBildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene årenHyresgäster i förening, 100 år med Hyresgästföreningen, Peter Forsman, Pär Svanberg

För det verkar det som.

− Efter att ha pratat med hyresgästerna ska vi flytta boxarna till respektive trapp, säger Måns Broberg vid Pbf Sydförvaltning AB.

Annons

Han tror att boxarna snart är flyttade.

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"

− Vi för nu en diskussion med posten och hyresgästerna om tidpunkten.

Läs också Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.