HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

80-åring nekades lägenhetsbyte

Kungsbacka Hon ansågs vara för gammal för att sköta tomten. Men nu får värden bakläxa i hyresnämnden, och bytet går igenom.

Byteslägenheten i Onsala ligger i markplan, och omfattar ett litet stycke mark som varje hyresgäst åtar sig att sköta då man skriver på kontraktet.

Men när den nuvarande hyresgästen ville byta lägenhet med en annan dam sade den privata hyresvärden stopp. Orsak: den tillträdande damens ålder, 80 år.

Läs ocksåFyrbarnspappan misshandlade tidningsbud – familjen riskerar vräkning

De flesta hyresgäster i området uppges redan vara minst så gamla, vilket tvingar värden att rycka in där de boende inte längre orkar sköta om sina tomter. Detta är enligt bolaget ”ett växande problem”, som man inte ville riskera att späda på genom att välkomna ytterligare en äldre hyresgäst.

Men hyresnämnden anser inte att detta faktum utgör ”en påtaglig olägenhet” för en hyresvärd. Därför godkänns lägenhetsbytet, trots bolagets invändningar.

Läs också Reste på semester istället för att betala hyran – hotas av vräkning Slåss för övernattningslägenhet – för att sköta egna hyreshus Hemlig överenskommelse stoppar strid om Lill-Babs Östermalmsvåning Coronan raderade Ulfs inkomst – vräks efter 44 år i samma lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.