HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

90-åriga Ingers dröm om värme är nästan infriad

Uddevalla Förra vintern frös 90-åriga Inger Alfredsson i sin lägenhet i Uddevalla. Hon fick hålla värmen med hjälp av en elfilt. Nu har Ingers grannar riktigt varmt, men Inger är inte helt nöjd. "Hörnlägenhet högst upp gör att det inte blir riktigt varmt här", säger hon
Foto: Karin Gistedt
När Hem & Hyra träffade Inger förra vintern trodde hon inte att hon skulle få uppleva en varmare lägenhet. Nu är tilläggsisoleringen klar och hennes lägenhet har blivit lite varmare.

Nu är halva huset klätt med ny fasad och isolering. Det har gjort gott, men Inger Alfredsson får tyvärr inte upp värmen riktigt så mycket som hon skulle önska.

 

Läs ocksåBarbro firar 65 år hos Uddevallahem

Hem & Hyra berättade redan förra vintern om Ingers kamp för att få det varmare. I åtta år hade hon stridit för att få upp temperaturen i äldreboendet på Skogslyckan.  För ett år sedan, hade Inger ofta 17 grader i sin bostad. Då satt hon under sin elfilt och klädde på sig extra när hon skulle krypa i säng på kvällen.  Hon kände sig nonchalerad av hyresvärden Uddevallahem.

Idag är det något bättre i lägenheten, men hon är inte helt nöjd.
– Grannarna har upp emot 25 grader. Det låter härligt, säger hon. Men här stannar termometern på 22 ungefär. Inger tycker det är lite för lite för en 90-åring.
– När man är så gammal som jag orkar man inte röra sig så mycket. Då behöver man ha det varmt.

 
Inger tror att den lägre temperaturen i hennes lägenhet beror på att hon har en hörnlägenhet högst upp i det tolv våningar höga huset, där taket ännu inte isolerats.

Läs ocksåElektrisk värmefilt räddar 90-åriga Inger

– Jag tar fortfarande på mig långkalsonger och en extra kofta när jag ska sova, säger Inger. Men visst har det blivit mycket bättre. Och när jag fryser får jag sätta på ett element, men det kostar ju ström för mig. Hon får av medicinska skäl inte längre använda elfilten.

 
Uddevallahems vd, Thomas Aebeloe, säger att arbetet med tilläggsisoleringen ska vara klar i slutet av februari. Under arbetet är det entreprenören som har ansvaret. Därför kan han ännu inte svara för hur nöjda hyresgästerna är med renoveringen än. Men han hoppas och tror att arbetet gjort nytta. Bolaget har gjort liknande tilläggsisoleringar i grannhuset, vilket visat bra resultat. Han hoppas också att Inger ska lyckas få upp temperaturen ytterligare i sin lägenhet.

Läs också Ulf lägger ut hyreshusets dammråttor på Instagram Östersundshem får lov att renovera 192 lägenheter – upp till 58 procent i hyreshöjning Hyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.