Annons

A7-området får 95 nya lägenheter

Gotland Gotlandshem ska bygga nya bostäder på Adjutanten på A7-området i Visby. Första etappen omfattar 70 lägenheter i fyravåningshus och ska börja byggas nästa år.

Detaljplanen ska klubbas i regionfullmäktige och går den igenom kommer arbetet med planering att ta fart i höst.   

– Det ska tas fram underlag och anbudshandlingar. Som det ser ut nu så siktar vi på byggstart i februari–mars nästa år, säger Bert-Inge Hellenberg, fastighetschef på Gotlandshem.  

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Bolaget har även tittat på de så kallade kombo-husen som Sabo tagit fram för att pressa byggkostnaderna. Men enligt Bert-Inge Hellenberg var det inte aktuellt för det här projektet.

Annons

– Det har varit uppe till diskussion men vi ligger inte alltför mycket dyrare än kombo-husen i kostnader, dessutom så vill vi ge våra lokala leverantörer chansen, säger han.

Planerad inflyttning i den första etappen är satt till årsskiftet 2014–2015. Den andra etappen är tänkt att bestå av 25 lägenheter i tvåvåningshus. Fördelningen av lägenheter kommer bestå av cirka hälften treor och en fjärdedel tvåor respektive fyror.

Annons
Läs ocksåGotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procentSusanne Davidsson, Hyresgästföreningen, Joakim Martell, Gotlandshem
Läs också Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.