HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

A7-området får fler hyreshus

Visby Gotlandshem utökar bostadsbyggandet på A7-området i Visby. Bolaget har nu beslutat att bygga ytterligare 48 hyresbostäder i den nya stadsdelen.

Det kommunägda bostadsbolaget Gotlandshem är i byggarsvängen. På A7-området pågår sedan i somras byggandet av 84 hyreslägenheter i kvarteret Adjutanten 3. Det första av de tre stjärnformade hyreshusen är tänkt att stå klar för inflyttning i slutet av året.

Men fler bostäder är på gång. För en tid sedan meddelade Gotlandshem att man vill bygga 25 hyresradhus i kvarteret intill Adjutanten och i går tog bolagets styrelse beslut att satsa på ytterligare 48 hyreslägenheter på A7-området. Bostäderna ska byggas i form av ”småhus” i två våningar och bestå av tvåor, treor och fyror. Byggstart är planerad till hösten.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

”Vi har fått mycket positivt gensvar från gotlänningarna på det första projektet i området med stjärnhusen på Adjutanten 3. Vi är nöjda att GotlandsHem kan fortsätta leda utvecklingen av det här centrala och natursköna området”, skriver Mats Ågren, styrelseordförande för Gotlandshem, i ett pressmeddelande.

Läs också Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.