Annons

A7-området får fler hyreshus

Visby Gotlandshem utökar bostadsbyggandet på A7-området i Visby. Bolaget har nu beslutat att bygga ytterligare 48 hyresbostäder i den nya stadsdelen.

Det kommunägda bostadsbolaget Gotlandshem är i byggarsvängen. På A7-området pågår sedan i somras byggandet av 84 hyreslägenheter i kvarteret Adjutanten 3. Det första av de tre stjärnformade hyreshusen är tänkt att stå klar för inflyttning i slutet av året.

Men fler bostäder är på gång. För en tid sedan meddelade Gotlandshem att man vill bygga 25 hyresradhus i kvarteret intill Adjutanten och i går tog bolagets styrelse beslut att satsa på ytterligare 48 hyreslägenheter på A7-området. Bostäderna ska byggas i form av ”småhus” i två våningar och bestå av tvåor, treor och fyror. Byggstart är planerad till hösten.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

”Vi har fått mycket positivt gensvar från gotlänningarna på det första projektet i området med stjärnhusen på Adjutanten 3. Vi är nöjda att GotlandsHem kan fortsätta leda utvecklingen av det här centrala och natursköna området”, skriver Mats Ågren, styrelseordförande för Gotlandshem, i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Gotlandshem krävde 17,53 procent i hyreshöjning – fick 5,6 procent Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.