Annons

Accepterar inte mögel i tvättstugan

Södermanland Mögel i tvättstugan är inget problem enligt hyresvärden. Den är fullt brukbar ändå. Hyresgästen håller inte med och har nu vänt sig till hyresnämnden.

Tvättstugan med fuktskador, mögel och putssläpp finns i ett av företaget Arbikus Fastigheters hyreshus i Katrineholm. En hyresgäst reagerade över att det uppstått mögelskador i tvättstugan och påtalade bristerna för hyresvärden. När ingenting hände tog kvinnan kontakt med Hyresgästföreningen, som i sin tur pratade med en företrädare för bostadsföretaget. Beskedet var att företaget inte tänkte vidta några åtgärder. Enligt värden var tvättstugan fullt brukbar.

En handläggare vid Hyresgästföreningen åkte ut och gjorde en egen besiktning. Problemen med fuktskador, mögel på två väggar och putssläpp bekräftades och dokumenterades. Ombudet från Hyresföreningen hävdar nu i en skrivelse till hyresnämnden att mögel i gemensamma utrymmen är sådant som typiskt sett leder till hinder och men för en hyresgäst förutom att det utgör en känd hälsofara. Förekomsten av mögel gör också att en tvättstuga inte kan anses fullt brukbar, menar ombudet. Kvinnan som driver frågan med stöd av Hyresgästföreningen begär nu att hyresnämnden ska besluta om ett åtgärdsföreläggande som tvingar Arbikus att vidta åtgärder inom två veckor.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär
Annons
Läs också Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Tvättstugebråket urartade – 75-åringen bet värdens sambo i vaden Så undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort” La sin avföring i glasslådor – lät möglet ta över hela badrummet Mikaela tvingades leva i mögel i månader utan att värden agerade: "Gigantiskt problem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.