Annons

Akelius gör rent hus i Helsingborg

Helsingborg Fastighetsbolaget Akelius säljer alla sina lägenheter i Helsingborg. Köparna av de totalt 2 299 lägenheterna är fastighetsbolaget Willhem och Folksamgruppen.
Foto: Pixabay
Akelius lämnar Helsingborg och säljer alla sina lägenheter på orten.

I april öppnade Willhem sitt första områdeskontor i Helsingborg. Nu tar bolaget ännu ett steg och köper 1 138 hyresbostäder för 1 862 miljoner kronor. Folksam är den andra parten som köper de resterande 1 161 lägenheterna av Akelius för 1 948 miljoner kronor.

Folksam ägde tidigare 95 lägenheter i Helsingborg och har därmed tiodubblat sitt innehav. I och med fastighetsaffären fördubblar Willhem sitt lägenhetsinnehav i Helsingborg från 993 till 2 131 bostäder i Helsingborg.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Generellt ser vi mycket positivt till att kunna växa i Helsingborg. Nyligen etablerade vi oss med ett eget kontor på orten och i och med det är grunden lagd för en fortsatt expansion. Vi är också glada över samarbetet med Folksamgruppen som innebär att vi delar affären mellan oss, säger Willhems vd Mikael Granath i ett pressmeddelande.

Orsaken till Akelius försäljning är att de vill satsa på bostadsmarknaden utomlands. Ägarbytet sker i september 2017.

Annons
Läs också Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Willhem återbetalar överhyra i Trollhättan - "Skönt att de tar sitt förnuft till fånga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.