HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Akelius gör rent hus i Helsingborg

Helsingborg Fastighetsbolaget Akelius säljer alla sina lägenheter i Helsingborg. Köparna av de totalt 2 299 lägenheterna är fastighetsbolaget Willhem och Folksamgruppen.
Foto: Pixabay
Akelius lämnar Helsingborg och säljer alla sina lägenheter på orten.

I april öppnade Willhem sitt första områdeskontor i Helsingborg. Nu tar bolaget ännu ett steg och köper 1 138 hyresbostäder för 1 862 miljoner kronor. Folksam är den andra parten som köper de resterande 1 161 lägenheterna av Akelius för 1 948 miljoner kronor.

Folksam ägde tidigare 95 lägenheter i Helsingborg och har därmed tiodubblat sitt innehav. I och med fastighetsaffären fördubblar Willhem sitt lägenhetsinnehav i Helsingborg från 993 till 2 131 bostäder i Helsingborg.

Läs ocksåAkelius har skänkt över en miljard till välgörenhet

– Generellt ser vi mycket positivt till att kunna växa i Helsingborg. Nyligen etablerade vi oss med ett eget kontor på orten och i och med det är grunden lagd för en fortsatt expansion. Vi är också glada över samarbetet med Folksamgruppen som innebär att vi delar affären mellan oss, säger Willhems vd Mikael Granath i ett pressmeddelande.

Orsaken till Akelius försäljning är att de vill satsa på bostadsmarknaden utomlands. Ägarbytet sker i september 2017.

Läs också Hon betalade tusen kronor mer än tidigare hyresgäst Hyresgäster tvingas bo i sopstank ”Problemen med sopor har gått för långt” Akka Egendom lovar god service i Lysekil

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.