HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Akelius hyresgäster startar facebooksida

Salem Ilska och besvikelse. Det var de stora drivkrafterna när hyresgästen Anneli Öhlund startade facebooksidan ”Akelius hyresgäster går samman”.

Akelius hyresgäster är inte ensamma om att starta en facebooksida. Värmdö Bostäders hyresgäster har sedan länge en facebooksida  ”Vi som tröttnat på Värmdö Bostäder!”.
Medlemmarna i facebookgruppen kommer från hela Stockholm. Många bor i Akelius lägenheter i Järna, Salem eller Västerhaninge. Andra medlemmar bor till exempel hos Sollentunahem.

– Syftet med sidan är att få kontakt med hyresgäster som är frustrerade och uppgivna, förbannade och besvikna på hur vår hyresvärd beter sig mot sina hyresgäster, säger Anneli Öhlund som hyr en av Akelius lägenheter i Salem.

Läs ocksåProtestdag byter datum – förberedelserna fortsätter

Hon hoppas att protesterna leder till förändringar i form av bättre underhåll.
– Det görs nästan ingenting men höjda hyror vill de ha. Jag och många med mig känner att nu får det vara nog, säger hon.
Lena Talso, hyresgäst i Norrtuna, Järna, har bjudit in flera politiker till sidan.
– Jag tycker det är jätteviktigt att vi blir en maktfaktor som kan skapa en debatt. Detta är bara toppen av ett isberg som du ser i denna grupp av upprörda, ilskna och hyresgäster, säger hon.

Adressen är: www.facebook.com/#!/groups/328515003864504/

Läs också Levande laboratorium - för hyresgästers transporter Coronaviruset: Bostadsbolag inför riktlinjer för hyresgäster Politiker i Halmstad vill sälja delar av HFAB Pengar på väg inför protestdag

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.