Annons

Akelius riskerar polisanmälan

Haninge Lösa brunnslock kan bli en dödsfälla för barn. Det är skälet till att Hyresgästföreningen region Stockholm överväger att polisanmäla Akelius. Men bolaget menar att de följer lagen.

När Bengt Öhman, jurist på Hyresgästföreningen region Stockholm, var ute i Akelius bostadsområde i Åby, Västerhaninge, såg han att ett brunnslock inte var fastsatt och därmed kunde lyftas bort. När han mätte var det nära två meter ner till vattnet ifall någon skulle ramla i.

– Vi har påpekat det här i två års tid och vi överväger att göra en polisanmälan eftersom vi är trötta på det här. Hyresgästföreningen och hyresgästernas tålamod med Akelius är nära bristningsgränsen, säger han.
 
Han säger att brunnen bara ett exempel på att Akelius förvaltning i Åby inte fungerar och menar att det finns en rad brister när det gäller ventilation, lekplatser och brandsäkerheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Budskapet att Akelius riskerar polisanmälan mejlades till bolagets förvaltare i området. Men svaret kom från bolagets Sverigechef och Bengt Öhman är förvånad över svaret.

Annons

– Istället för att rätta till felen går de i försvarsställning. I mejlet, som gick till mig och ledningen i Hyresgästföreningen står det att de känner ett obehag över tonläget. Det är ett märkligt sätt att hantera problemet, säger Bengt Öhman.

Henrik Källåker chef på Akelius region Stockholm vill inte kommentera kritiken och hotet om polisanmälan.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Vi har en dialog med Bengt Öhman och vi anser att vi sköter förvaltning enligt de regler och lagar som finns, säger han.

Annons

Men det finns ju bilder på brunnslock som inte sitter fast. Ska de inte sitta fast?
– Jag kan bara säga att vi menar att vi följer de regler och lagar som finns.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.