HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Akelius säger adjö

Jämtland Akelius har beslutat att lämna norra Sverige. Hela beståndet i Norrland är till salu.

Hem&Hyra har tidigare berättat att omkring 1700 lägenheter i Akelius bestånd kommer att annonseras ut. Fastigheterna finns i Haparanda, Östersund och Umeå. Kort och gott tänker bolaget säga adjö till Norrland.
– Vi ska satsa på våra större marknader, som Stockholm, Paris och Toronto, säger Lars Lindfors, Sverigechef hos Akelius.

Akelius räknar med att beståndet kommer få en, eller flera, nya ägare ganska snart. Fastigheterna är i bra skick och intresset för Norrland är stort i branschen.
– Jag hoppas och tror att det kommer någon intressent som ser till helheten och gör ett köp för ett långsiktigt ägande, säger Lars Lindfors.
– Det finns ju stora och kapitalstarka koncerner som ökar sitt ägande nu. Men vi har inte pratat med någon ännu.

Läs ocksåAkelius lägenheter hyrdes ut till ockerhyror – hyresgäster kräver tillbaka 230 000

Men även om Lars Lindfors inte vill spekulera är en sak klar: Färska exempel på koncerner är ju Rikshem och Nordhalla som hittat till Norrland på senare tid.

Läs också Roger Akelius stiftelse stöttar Ukraina: ”Jag är glad för alla miljoner jag blir av med” De vill sätta stopp för 650 nya lägenheter: "Folk är förbannade" Akelius vill sälja 28 500 hyresrätter: ”Vi ska lämna Sverige” Så blir de nya topplägenheterna i Kronprinsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.