Annons

Akelius yrkar mest i Malmö

Malmö Fastighetsägarna Syd yrkade i juni på hyreshöjningar med 1,65 procent från årsskiftet för hyresgäster hos privata värdar i Malmö. Men de är inte överens med Hyresgästföreningen än.

Fastighetsägarna Syd representerar privata fastighetsägare och redan i juni yrkade de på en höjning med 1,65 procent i Malmö. Yrkandet var rekordtidigt och hittills har Hyresgästföreningen och Fastighetsägarna Syd setts vid tre tillfällen, men ännu har de inte kommit överens. Även Kanslihuset, som också företräder privata fastighetsägare, har yrkat på en höjning med 1,65 procent i Malmö. Akelius däremot har lämnat in ett yrkande på 2,5 procent.

– Det ett högt yrkande, konstaterar Joakim Lund, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i södra Skåne.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det kommunala bostadsbolaget i Malmö, MKB, har ännu inte påkallat om hyresförhandlingar. Som kommunalt bostadsbolag måste det ske tre veckor innan man avser att höja hyran. Privata fastighetsägare måste påkalla tre månader i förväg.                                                                                          

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Här skötte hyresgäster om gården – men sen skulle växterna väck: ”Chockerande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.