HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Aktion mot försäljning i Skurup

Skurup Under Skurupsdagen den 16 augusti genomför den lokala hyresgästföreningen en aktion mot hotet om försäljning av allmännyttan.

Aktionen hålls vid Hyresgästföreningens tält på Skurupsdagen. För Eva Roslund, ordförande i föreningen, är det viktigt att protestera mot en eventuell försäljning av det kommunala bostadsbolaget.

–  Kommunen har ett socialt ansvar att se till att det finns bostäder så att människor kan bo kvar i Skurup. Många ungdomar varken kan eller vill ta höga lån för att skaffa sig en egen bostad, därför behövs fler hyresrätter. Med aktionen på lördag vill vi värna om allmännyttan och stärka hyresrätten, säger Eva Roslund.

Läs ocksåOckupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Det var vid en presskonferens för ett par veckor sedan som Sven Rosengren (Fp), ordförande i kommunfullmäktige och Camilla Neptune (Fp), ordförande i Skurupshem, skickade ut signaler om att delar av allmännyttan i Skurup kan säljas för att göra nyinvesteringar i kommunen. Intervjuad i  Hem & Hyra har Sven Rosengren sedan dess backat från sitt uttalande som han menar vinklats felaktigt i lokalpressen. Men utspelet har ändå väckt stor oro bland många hyresgäster som hört av sig till Eva Roslund och den lokala hyresgästföreningen.

–  Bostadsbristen är inte bara ett problem för den enskilde som drabbas. Den skapar också problem för hela samhället eftersom tillväxten hotas om man inte kan flytta till jobb eller studier, säger Eva Roslund.

Läs också Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda (V) tar strid mot försäljning av Alingsåshems lägenheter Sälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder Varbergs Bostad säljer Evelinas hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.