Annons

Alectas försäljning fortsätter – fyra hus sålda

Malmö ​Nu har Alecta sålt ytterligare fyra bostadshus i Malmö. Hem & Hyra har vid ett flertal tillfällen berättat om Alectas uppmärksammade utförsäljningar av sina hus med bristande underhåll till bostadsrättsföreningar. ”Gratulerar Alecta säger jag. Bostadsrättsföreningen i mitt hus har gjort en idiotaffär”, säger Lotta Dolck, hyresgäst på Sergels väg 12 på Ribersborg.

​Alecta har sålt husen på Nicoloviusgatan 6 A och B samt Sergels väg 12 A och B till en bostadsrättsförening för totalt 265 miljoner kronor, vilket motsvarar 20 400 kronor per kvadratmeter.

Hyresgästerna Lotta Dolck och Eva Wretling har tidigare berättat i Hem & Hyra om deras kamp för att stoppa affären. De menar att huset är alldeles för nedgånget för att en bostadsrättsförening ska klara av att ta hand om det. De bor nu kvar som hyresgäster.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
– Vi ska bilda en lokal hyresgästförening för att kunna bevaka våra rättigheter, säger Lotta Dolck när försäljningen är ett faktum.
 
Alecta har även sålt ett hus på Henrik Wranérsgatan 1 A, B och C för 162 miljoner kronor, eller 19 800 kronor per kvadratmeter, till en bostadsrättsförening. En fastighet på R F Bergsgatan 48 i Limhamn har sålts för 26,6 miljoner kronor, eller 13 600 kronor per kvadratmeter, till Bengt Nevsten Fastigheter.
 
Alecta hade från tolv fastigheter i Malmö där företaget lämnat många lägenheter outhyrda, något som Hyresgästföreningen riktat skarp kritik mot.
 

Annons
Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över Över 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.