Annons

Alingsåsvärd fälld i hyresnämnden

Alingsås Senast den sista oktober ska vardagsrumsgolvet i lägenheten vara åtgärdat, köksluckorna målade och den trasiga fönsterrutan lagas. Annars måste den privata värden i Alingsås betala 10 000 kronor i vite.
Lilyana Kutinska, ärendehandläggare
Foto: Kajsa Wedberg
Hyresgästföreningens Lilyana Kutinska har drivit ärendet om den dåligt underhållna lägenheten i Alingsås till Hyresnämnden.

– Det känns väldigt bra att vi slutligen fick framgång i det här målet och att värden äntligen åtgärdar bristerna, säger Lilyana Kutinska, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen.

Hyresgästen, en kvinna i 50-årsåldern, har länge försökt få sin hyresvärd i Alingsås att lyssna. Hon menar att underhållet i lägenheten är eftersatt, att golven behöver slipas och väggarna behöver tapetseras, med mera. Värden, å sin sida, har å sin sida anfört att lägenheten totalrenoverades för femton år sedan och att golven slitits extra hårt då hyresgästen haft hunddagis.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När hyresgästen inte fick gehör för sina önskemål vände hon sig till Hyresgästföreningen.

Annons

– Vi har drivit ärendet under lång tid. Men eftersom vi inte fick värden att lyssna gick vi vidare till Hyresnämnden i Göteborg som nu har sagt sitt, säger Lilyana Kutinska.

Efter att ha besiktigat lägenheten på plats slår nämnden fast att värden ska åtgärda golvet i vardagsrummet, måla och laga köksluckor samt laga en trasig fönsterruta i ett av sovrummen. Alltihop ska vara klart senast den 31 oktober, annars tvingas värden betala ett vite på 10 000 kronor.

Annons
Läs ocksåBristande underhåll vanligt
Läs också "Huset som värden glömde" "Unga vågar inte klaga" Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.