Annons

”Unga vågar inte klaga”

Sandviken Skräp på gården. Smuts i trapphuset. Dåligt underhåll. Det är några av enkätsvaren från hyresgäster på Odengatan 1 i Sandviken som Hyresgästföreningen fått in.

Sedan en av hyresgästerna kontaktat Hyresgästföreningen om de bristande förhållandena i fastigheten har en enkät gjorts bland alla hyresgästerna och svaren är entydigt kritiska.

Balkonger är trasiga, elledningar ligger öppna och tvättstugan är i mycket dåligt skick. Det är smutsigt i trapphuset, skräpigt på gården och underhållet är eftersatt. De flesta som bor i fastigheten, som ägs av kommunala Sandvikenhus, är studenter och andra unga.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag misstänker nästan att det hänger ihop. Ungdomarna är så glada att ha fått någonstans att bo att de inte vågar klaga, säger ärendehandläggare Jessica Salming på Hyresgästföreningen i Gävle.

Annons

I augusti kommer en Ribb, rättslig inventering av befintlig bebyggelse, att genomföras. Då går jurister och ärendehandläggare från Hyresgästföreningen tillsammans med förtroendevalda runt i fastigheten och talar med hyresgästerna, går igenom fastigheten och noterar bristerna. Därefter diskuterar man hur man ska gå vidare med ärendet.

Hem & Hyra har i dag inte kunnat nå företrädare för Sandvikenhus för en kommentar.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.