Annons

Bristande underhåll vanligt

Jämtland Hemresan nådde i förra veckan sitt första delmål. Turnén i Norrland fortsätter in i Västerbotten och sedan Jämtland. Många besökare har hittills vittnat om bristande underhåll.
Foto: Göran Lindh
Välbesökt i Kalix., Välbesökt i Kalix., Välbesökt i Kalix., Regnigt i Haparanda., Välbesökt i Kalix.

Överkalix, Övertorneå, Haparanda och Kalix. Det är orterna som fått besök av Hyresgästföreningens husbil som turnerar i projektet Hemresan. Tanken är att platser där medlemmarna bor  långt bort från Hyresgästföreningens folkvalda och kontor. Vita fläckar helt enkelt.

– Vi visar att vi finns och pratar om nyttan med Hyresgästföreningen, säger Lars Baudin, en av initiativtagarna och som var med under Norrbottensturnén.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det har varit fantastiskt roligt att få möta medlemmar som vi normalt inte har i närheten. Och det har varit en hel del som varit nyfikna på Hyresgästföreningen.

Annons

Vad har besökarna haft för frågor?

– 80 procent av alla som kom hade frågor och funderingar kring underhåll. Eller snarare bristen på underhåll och renoveringar, säger Lars Baudin.

Läs ocksåLagändring prövad: "Oseriösa värdar som struntar i förhandling ska avskräckas"Tvådelad bild med en man i yngre medelåldern i kavaj och en digital tavla från tingsrätten som visar pågående förhandlingar.

– Det är tydligt att många hyresgäster bor i slitna bostäder.

Annons

Nu fortsätter Hemresan i Västerbotten. Där blir det Nordmaling, Åsele och Lycksele som besöks. När det är klart väntar tre kommuner i Jämtland, Mörsil, Åre och Järpen, där turnén avslutas.

Läs också Topbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Roy flyttade men hyresavierna fortsatte komma - hamnade till slut hos Kronofogden: "Helt hjälplös" Norrlands regionordförande Lillemor Göranson har avlidit

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.