HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Alla Sölvesborgshems smålägenheter uthyrda i Ljungaviken

Sölvesborg Sölvesborgshems projekt Tusenskönan i Ljungaviken är klart för inflyttning 1 november och redan nu är alla 39 lägenheter uthyrda.

Sölvesborgshem satsade på små och billiga lägenheter genom att bygga ett färdigritat hus med så små lägenheter som möjligt, ett koncept kallat kombohus mini som Sabo tagit fram.
– Vi var tillsammans med Strömstad först att starta bygget av Kombohus Mini. Sabos upphandling av kombohus har varit lyckosamt för oss. Jag tror att när man tog fram huset att man trodde att det skulle passa för studenter i universitetsstäder men jag tror att det är jätteaktuellt i landsortskommuner också. För kunder med mindre i plånboken kan de få en modern lägenhet, säger Sölvesborgshems vd Johan Braw.
De flesta hyresgäster, 50 procent, är födda på 1990-talet men 20 procent är födda på 1930- och 40-talen. Bland resterande 30 procent är det spridda åldrar.
– Det är lätt att tro mycket om sina kunder och sortera in i fack. Man kan tro att det är rungdomar som vill ha smålägenheter men vi har sett många äldre ensamstående, eller ensamstående mitt  i livet vill ha mindre lägenheter. Vi har inte byggt ettor sedan 70-talet och vi visste inte hur det skulle tas emot men det är jätteroligt och har gett oss blodad tand. Vi överväger ett hus till som i så fall skulle vara klart 2018, säger Johan Braw.

Läs mer:

Annons
Läs ocksåI Sölvesborg får fimpare premie

39 nya smålägenheter på gång i Sölvesborg

Annons
Läs också Sölvesborgshem taggar lägenheter Medling på gång i Sölvesborg "Vi ska jobba på i samma goda anda" SD tar över – så påverkas hyrespolitiken

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.