Annons

Allt fler ansökningar om tvångsförvaltningar

Uppsala Antalet ansökningar om tvångsförvaltning från Hyresgästföreningen till landets hyresnämnder har ökat kraftigt de senaste åren. Västerås står för störst ökning.

​De senaste fyra åren har nästan 50 ärenden per år kommit in till landets hyresnämnder, att jämföra med drygt 30 i genomsnitt de åtta åren innan. Störst är ökningen i Hyresnämnden i Västerås som hanterar ärenden från bland annat Västmanland, Uppland, Sörmland och Dalarna. Här tas nästan hälften av ansökningarna emot.

Under fredagen hålls en konferens om tvångsförvaltning i Västerås. Ett 50-tal av Hyresgästföreningens jurister från hela landet träffas och diskuterar varför tvångsförvaltningen ökar och hur man ska komma till rätta med problemet med undermålig fastighetsförvaltning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är oroväckande att så många fastigheter behöver tvångsförvaltas. Hyresgästerna ska inte behöva drabbas av dålig förvaltning. Kommunerna borde ta ett större ansvar i arbetet med att hitta en ny förvaltare, säger Hyresgästföreningens ordförande Barbro Engman i ett pressmeddelande.

Annons
Fakta: Hyresyrkanden 2012

​Fakta/Tvångsförvaltningar

Om en fastighetsägare inte sköter fastigheten på ett acceptabet sätt kan hyresnämnden besluta om tvångsförvaltning. Kommunen går då ofta in som förvaltare istället.

Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.