Annons

Amasten vill höja med 4,5 procent

Finspång Finspångs största privata hyresvärd vill höja hyrorna. Från årsskiftet har Amasten Holding begärt en höjning med 4,5 procent.

Fastighetsbolaget Amasten Holding köpte Bovistas hyreshus i Finspång i somras av bostadskoncernen Balder och har i dag cirka 700 lägenheter i kommunen. Nu vill bolaget höja hyrorna för de boende med 4,5 procent från årsskiftet. Orsaken är bland annat kostnadsökningar men också att hyresvärden vill se över rabatterna till mindre lägenheter.

– Vi tycker att hyrorna är lite för låga i Finspång och det är en konstig fördelning av hyrorna mellan små och stora lägenheter. Men det ska inte bli så stora skillnader att folk inte kan bo kvar. Vi måste börja någonstans. Siktar man mot molnen så hamnar man ofta i trädtopparna, säger Jan Kockum, förhandlare för Amasten Holding.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Förhandlingarna om de nya hyrorna pågår med Hyresgästföreningen.

Annons

– Vi hoppas att vi ska kunna vara överens och klara i början av december, säger Jan Kockum.

Annons
Läs också Annelie vill skydda sina barn från grannens misär: "Vi hör henne skrika för sitt liv" 94 miljoner skäl för förhandlingsystemet Tibrobyggen vill höja hyran med 2,2 procent Ökade kostnader bakom hyreskrav i Lysekil Eftersläntaren Leifab höjer hyran med 2,5 procent
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.