HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Anlagda bränder skapar oro

Norrköping På kort tid har ett hyreshus i Norrköping drabbats av flera anlagda bränder. I går kväll brann det för fjärde gången i husets källare. "Jag kan aldrig koppla av, man går runt och är nervös hela tiden", säger hyresgästen Eva Jansson.
Foto: Pixabay

De senaste tre veckorna har hyreshuset på Breda vägen i Norrköping drabbats av flera bränder. Första branden skedde den 17 januari i ett soputrymme, den 20 januari brann det i ett källarförråd, den 31 januari brann det på nytt i soprummet i källaren och i går kväll skedde det åter igen.

Klockan 23.20 kallades räddningstjänsten till hyreshuset för att släcka en brand i ett av källarförråden. Enligt polisen misstänks samtliga bränder vara anlagda och händelserna rubriceras som mordbrand.

Läs ocksåJuristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällornaBildmontage. Förbundsjurist Roger Höög hos Hyresgästföreningen berättar om bulvankontrakt.

– Det känns för jäkligt, jag sover med kläderna på för man vet inte vad som händer nästa gång. Jag har inte drabbats av några skador, jag har fått vädra ut lite rök, men känslomässigt är det jobbigt, säger hyresgästen Eva Jansson.

Annons

Bränderna har bland annat slagit ut tv-mottagningen i huset och tvättstugan har fått stängas tillfälligt. Vid händelserna har källare och trapphus blivit rökfyllda.

– Det här huset är så lugnt, det är bra grannar och vi har en bra sammanhållning. Vi fick nya lås i huset för två år sedan, så man blir orolig, vem det kan vara som gör något sånt här, säger Eva Jansson.

Annons
Läs ocksåFöräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphusetPolisutryckning med påslagna blåljus.

Polisen uppmanar personer som gjort observationer kring bränderna att höra av sig på telefonnummer 114 14.

Läs också Trots oro i världen: En fjärdedel av värdarna klarar inte ge dig skydd Prostituerade sålde sex i lägenheten – hyresgästen får bo kvar Nyfiken fönstertittare fick betala dyrt för gluttandet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.