Annons

Anlagda bränder skapar oro

Norrköping På kort tid har ett hyreshus i Norrköping drabbats av flera anlagda bränder. I går kväll brann det för fjärde gången i husets källare. "Jag kan aldrig koppla av, man går runt och är nervös hela tiden", säger hyresgästen Eva Jansson.
Foto: Pixabay

De senaste tre veckorna har hyreshuset på Breda vägen i Norrköping drabbats av flera bränder. Första branden skedde den 17 januari i ett soputrymme, den 20 januari brann det i ett källarförråd, den 31 januari brann det på nytt i soprummet i källaren och i går kväll skedde det åter igen.

Klockan 23.20 kallades räddningstjänsten till hyreshuset för att släcka en brand i ett av källarförråden. Enligt polisen misstänks samtliga bränder vara anlagda och händelserna rubriceras som mordbrand.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det känns för jäkligt, jag sover med kläderna på för man vet inte vad som händer nästa gång. Jag har inte drabbats av några skador, jag har fått vädra ut lite rök, men känslomässigt är det jobbigt, säger hyresgästen Eva Jansson.

Annons

Bränderna har bland annat slagit ut tv-mottagningen i huset och tvättstugan har fått stängas tillfälligt. Vid händelserna har källare och trapphus blivit rökfyllda.

– Det här huset är så lugnt, det är bra grannar och vi har en bra sammanhållning. Vi fick nya lås i huset för två år sedan, så man blir orolig, vem det kan vara som gör något sånt här, säger Eva Jansson.

Annons
Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Polisen uppmanar personer som gjort observationer kring bränderna att höra av sig på telefonnummer 114 14.

Läs också Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.