Annons

Anmälde inte vattenskadat badrum på fem år – krävs på 125 000 kronor

Malmö Badrummet var i så dåligt skick att hyresgästen slutade använda det. Men han sa inget om fuktskadorna till hyresvärden. Det kan stå honom dyrt.
Kakelplattor som lossnat i badrum och hand som håller sedlar.
Foto: Hyresvärden/Gry Ellebjerg

Det var vid ett hembesök som hyresvärden fick upp ögonen för det fuktskadade badrummet på ovanvåningen i ett radhus i Oxie i Malmö. Hyresgästen bekräftade att det var i dåligt skick, så pass dåligt att hyresgästen slutat att använda det fem år tidigare. I stället använde han toaletten på nedervåningen. Men det här hade han aldrig anmält till hyresvärden.

Värden lät beställa en besiktning som bekräftade deras misstankar. Skadorna var omfattande. Badrummet var helt förstört och fukt hade spridits vidare i bostaden.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Enligt besiktningsprotokollet hade gipsen i badrummet förlorat sin bärighet. Golvet var murket. Risken fanns att det gav vika om man trampade på det. Kaklet trillade ned bara man rörde vid det. Enligt besiktningsmannen krävdes det en totalrenovering av badrummet. För att kunna se alla skador var man tvungen att öppna upp väggar och golv så långt det gick.

Annons

Mögel växte på väggarna

Fuktskadorna hade dessutom spridit sig till hallen utanför badrummet där det fanns synligt mögel. Även i badrummet på nedervåningen fanns skador som troligtvis hade spridit sig från badrummet på ovanvåningen.

Hyresvärden lät helrenovera badrummet och åtgärdade alla skador. Fakturan slutade på 125 000 kronor och den skickade värden till hyresgästen. Men någon betalning kom aldrig in. Nu har hyresvärden vänt sig till tingsrätten med en stämningsansökan för att få in pengarna.

Annons
Läs ocksåHyresgästen krävs på nästan hundra tusen kronor – stängde av elen i lägenhetenVattenskada
Läs också Familjen fick gå på toa i vardagsrummet - så gick det sen Unika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backa Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat Sven renoverade toaletten – vräks från lyxvåning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.