Annons

Anmälde inte vattenskadat badrum på fem år – krävs på 125 000 kronor

Malmö Badrummet var i så dåligt skick att hyresgästen slutade använda det. Men han sa inget om fuktskadorna till hyresvärden. Det kan stå honom dyrt.
Kakelplattor som lossnat i badrum och hand som håller sedlar.
Foto: Hyresvärden/Gry Ellebjerg

Det var vid ett hembesök som hyresvärden fick upp ögonen för det fuktskadade badrummet på ovanvåningen i ett radhus i Oxie i Malmö. Hyresgästen bekräftade att det var i dåligt skick, så pass dåligt att hyresgästen slutat att använda det fem år tidigare. I stället använde han toaletten på nedervåningen. Men det här hade han aldrig anmält till hyresvärden.

Värden lät beställa en besiktning som bekräftade deras misstankar. Skadorna var omfattande. Badrummet var helt förstört och fukt hade spridits vidare i bostaden.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt besiktningsprotokollet hade gipsen i badrummet förlorat sin bärighet. Golvet var murket. Risken fanns att det gav vika om man trampade på det. Kaklet trillade ned bara man rörde vid det. Enligt besiktningsmannen krävdes det en totalrenovering av badrummet. För att kunna se alla skador var man tvungen att öppna upp väggar och golv så långt det gick.

Annons

Mögel växte på väggarna

Fuktskadorna hade dessutom spridit sig till hallen utanför badrummet där det fanns synligt mögel. Även i badrummet på nedervåningen fanns skador som troligtvis hade spridit sig från badrummet på ovanvåningen.

Hyresvärden lät helrenovera badrummet och åtgärdade alla skador. Fakturan slutade på 125 000 kronor och den skickade värden till hyresgästen. Men någon betalning kom aldrig in. Nu har hyresvärden vänt sig till tingsrätten med en stämningsansökan för att få in pengarna.

Annons
Läs ocksåLämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningarHyresgästen lät kranarna spola i både kök och badrum och orsakade flera rejäla översvämningar där vattnet rann ner även till grannarna.
Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek” Vatten rann ner i källaren från vanvårdad lägenhet – nu tvingas mannen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.