Annons

Ann-Christins saker låstes in

Mjölby Ann-Christin Pettersson hyrde en lägenhet i andra hand i Mjölby. Det slutade med att hon blev utelåst och inte fick tillbaka sina tillhörigheter.
Foto: Jenny Knutsson
Ann-Christin Pettersson råkade illa ut när hon hyrde i andra hand.

Det tuffare läget på bostadsmarknaden riskerar att slå extra hårt mot personer som redan befinner sig i en utsatt situation.

Ann-Christin Pettersson behövde en bostad snabbt. Eftersom hon har betalningsanmärkningar har hon svårt att få ett förstahandskontrakt. Hon svarade på en annons på internet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Jag tyckte direkt att det verkade konstigt. Jag fick inte skriva mig på lägenheten, inte sätta mitt namn på dörren och skulle gömma mig för grannarna och hyresvärden, berättar hon.

Hon tror inte heller att det var lägenhetsinnehavaren som hon träffade för att skriva kontrakt, utan en bulvan.

En dag bröt Ann-Christin mot ”reglerna” och öppnade dörren för hantverkare. Nästa gång hon kom hem var dörrlåset utbytt.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

– Mina saker var kvar därinne.

Jag hade bara kläderna som jag hade på mig. Jag polisanmälde men de lade ner det och sa att det var en civilrättslig process som jag fick driva själv.

Hon vågade inte ta den ekonomiska risk det innebär. Först efter en dryg månad fick hon tillbaka möbler, kläder och andra ägodelar.

Läs ocksåMormor Ingrid ville hjälpa barnbarn - nekas hyra ut i andra hand av domstolMormor vill hjälpa med livspussel - får nej av värd

– Men en del fattas fortfarande.

Annons

Lägenhetsinnehavaren menar att hon inte har gjort något fel. Enligt hennes version skulle Ann-Christin få låna lägenheten över en helg men stannade längre utan lov. Hon förnekar också att hon låst in Ann-Christins tillhörigheter.

Ann-Christin Pettersson har nu flyttat till en annan lägenhet.

– Det är också i andra hand men här har värden godkänt det. Och jag får ha mitt namn på dörren, säger hon.

Läs också Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.