Annons

Ann-Christins saker låstes in

Mjölby Ann-Christin Pettersson hyrde en lägenhet i andra hand i Mjölby. Det slutade med att hon blev utelåst och inte fick tillbaka sina tillhörigheter.
Foto: Jenny Knutsson
Ann-Christin Pettersson råkade illa ut när hon hyrde i andra hand.

Det tuffare läget på bostadsmarknaden riskerar att slå extra hårt mot personer som redan befinner sig i en utsatt situation.

Ann-Christin Pettersson behövde en bostad snabbt. Eftersom hon har betalningsanmärkningar har hon svårt att få ett förstahandskontrakt. Hon svarade på en annons på internet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Jag tyckte direkt att det verkade konstigt. Jag fick inte skriva mig på lägenheten, inte sätta mitt namn på dörren och skulle gömma mig för grannarna och hyresvärden, berättar hon.

Hon tror inte heller att det var lägenhetsinnehavaren som hon träffade för att skriva kontrakt, utan en bulvan.

En dag bröt Ann-Christin mot ”reglerna” och öppnade dörren för hantverkare. Nästa gång hon kom hem var dörrlåset utbytt.

Annons
Läs ocksåKvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

– Mina saker var kvar därinne.

Jag hade bara kläderna som jag hade på mig. Jag polisanmälde men de lade ner det och sa att det var en civilrättslig process som jag fick driva själv.

Hon vågade inte ta den ekonomiska risk det innebär. Först efter en dryg månad fick hon tillbaka möbler, kläder och andra ägodelar.

Läs också83 hushåll uppsagda på dagen – nu kämpar de mot värden: ”Märkte att det började osa katt”I brevet från hyresvärden Sweden Svea Apartment har chockade hyresgäster kunnat läsa att de är uppsagda med omedelbar verkan. Deras värd är en mellanhand som i sin tur hyr lägenheterna av fastighetsägaren Castellum.

– Men en del fattas fortfarande.

Annons

Lägenhetsinnehavaren menar att hon inte har gjort något fel. Enligt hennes version skulle Ann-Christin få låna lägenheten över en helg men stannade längre utan lov. Hon förnekar också att hon låst in Ann-Christins tillhörigheter.

Ann-Christin Pettersson har nu flyttat till en annan lägenhet.

– Det är också i andra hand men här har värden godkänt det. Och jag får ha mitt namn på dörren, säger hon.

Läs också Mariam skulle hyra lägenhet – värden ångrade sig i sista stund: ”Jag känner mig blåst och dum som litade på en främlings ord” Förnekar svart uthyrning – säger hon bor med exmaken och hans nya fru Har hyrt ut i andra hand i åtta år – vill ha kvar lägenheten på grund av sjukdom

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.