HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Antalet vägglusfynd minskar hos Karlskronahem

Karlskrona Karlskronahem har som rutin att gå igenom alla studentbostäder en gång per termin i jakt efter vägglöss. Höstens genomgång resulterade i fyra–fem fynd.
Foto: Anticimex
Så här ser de ut, vägglössen.

– Det var väl ungefär som förväntat. Att vi skulle komma ifrån en sådan här inspektion utan att hitta någonting kan man ha som mål, säger Thomas Åberg, studentsamordnare hos Karlskronahem.

I förra veckans genomgång av bolagets samtliga studentlägenheter hittades fyra–fem fall som kommer att behandlas som vägglusanfall. Det vill säga i två lägenheter hittades levande vägglöss, i de andra fallen är spåren osäkra men kommer ändå att saneras för säkerhets skull.

Läs ocksåKvinna vräks efter 20 år: ”Otroliga mängder löss”löss, vägglöss, hyresnämnden

I dag görs återbesök i de drabbade lägenheterna och därefter vidtar saneringen. Då kommer lägenheterna att få besök av Anticimex var tredje vecka, varannan gång för sanering, varannan gång för kontrollbesök. De kemiska bekämpningsmedel som används är verksamma i sex–sju veckor, vilket alltså är den minimitid som bekämpningen kommer att ta.

– Hur lång tid det tar är individuellt beroende på hur stort angreppet är, hur många människor som bor i lägenheten och hur det fungerar med tvättning och städning, säger Thomas Åberg.

Antalet vägglusangrepp är den här hösten det minsta som Thomas Åberg varit med om under sin tid på Karlskronahem.

Läs ocksåChristian kräver Edshus på ersättning för lusdrabbad sängvägglöss, Edshus, säng

– Det känns som om de här kontrollerna på studentsidan har en otrolig betydelse.

– Jag är väl i alla fall nöjd. Glad hade jag varit om det inte varit någonting, säger Thomas Åberg.

Alla vägglusfall registreras så att både Karlskronahem och Anticimex har kontroll och så att inget fall råkar tappas bort. Nästa genomgång av studentbostäderna kommer att genomföras i vår.

Läs ocksåHär söker 7 000 bostad - nu blir butiker nya hemHyreshus i Karlskrona och Mattias Åkesson

Läs mer:

Vägglöss – så blir du kvitt dem

Läs också Blodsugarna kröp i Blessies trapphus Pandemin stoppar vägglössen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.