Annons

Använde sin tvåa som hotell

Göteborg Kvinnan fick förstahandskontrakt på en tvåa i centrala Göteborg. Men i stället för att bo där själv hyrde hon ut den som ett hotellrum, bland annat till prostituerade. Nu har hyresnämnden gett värden rätt att riva kontraktet.

Kvinnan fick tillträde till lägenheten i maj förra året. Hyran var drygt 3 700 kronor för tvårumslägenheten, som ligger i centrala Göteborg.

Men enligt hyresvärdens utredning flyttade kvinnan aldrig in. I stället lade hon direkt ut den på uthyrningssajten Airbnb, till ett pris om närmare 900 kronor per natt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Några månader senare slog polisen till mot lägenheten, och kunde avslöja att den använts för sexhandel. Enligt polisrapporten ska några personer då ha hyrt lägenheten under två veckor, till en kostnad som motsvarar en månadshyra på 22 000 kronor.

Annons

Utöver det ska en mängd andra personer ha fått bo i lägenheten mot betalning. Hyresvärden liknar uthyrningen vid kommersiell hotellverksamhet.

Hyresnämnden gav värden rätt att riva kvinnans kontrakt. Beslutet överklagades, men även hovrätten går på värdens linje.

Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.

Hyresgästen har bland annat framhållit att hon aldrig fick någon rättelseanmaning före uppsägningen. Men hovrätten anser att hennes uthyrning är så pass allvarlig att bristen på förvarning inte har någon avgörande betydelse.

Annons

Hyresgästen måste därför lämna över lägenheten genast.

Läs också Så rundar Annie bostadskön - söker på egen hand: “Värdarnas krav helt orimliga” Anmäld 829 gånger för fejkboende – grannfejd avgjord i rätten: ”Allt är fabricerat” Hyresgästen länsade kvinnans lägenhet på möbler och saker: ”Trodde inte det var sant” Hyresvärden om sexhandeln i sitt hus: ”Det är för jävligt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.